Teist aastat toimunud kampaaniaga sooviti eelkõige aidata noori, kel ei ole võimalik päevade ajal hügieenivahendeid lubada. Ka Eestis jäävad tüdrukud endiselt päevade ajal vajalike tarvete puudumise tõttu koolist ja muust huvitegevusest kõrvale, kuid see ei peaks nii olema. Kõigil peaks olema võimalus nautida täisväärtuslikku elu ning seekordne annetus aitab seda paljudel kindlasti ka teha.

Annetused jõuavad abivajajateni üle Eesti

Lisaks Punasele Ristile jagab abivajajatele neidudele hügieenisidemeid ka Eesti seksuaaltervise liit. Läbi nende läheb laialijagamisele 130 000 sidet, mis jõuavad vastavalt vajadusele erinevatesse linnadesse, koolidesse ja noorte nõustamiskeskustesse.

Eesti Punase Risti kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Liis Ehrmingeri sõnul on annetusest kindlasti väga palju abi: “130 000 on väga suur number. Eriti arvesse võttes seda, kui paljudele see annetus kergendust toob. Nii paljud tüdrukud ei pea enam muretsema, kas nad saavad oma tavapärase elukorraldusega jätkata, vaid nad saavad ennast tunda kindlalt, olla aktiivsed. Seetõttu viimegi sidemed kõikjal Eestis just nendeni, kes seda kõige enam vajavad. Teeme koostööd sotsiaaltöötajatega, koolidega ning ka noortekeskustega, kes teavad, milliste perede/neidude jaoks toetus kõige vajalikum on.”

Lisaks on tänu Eesti seksuaaltervise liidule neidudele vajalikud sidemed saadaval ka noorte nõustamiskeskustes. Eesti seksuaaltervise liidu president Jaana Below lisas, et annetatud sidemed aitavad tüdrukutes kindlustunnet tekitada: “Usun, et noored ei peaks muretsema, kas nad saavad päevade ajal koolis/trennis käia või mitte. Kättesaadavad menstruatsioonivahendid pakuvad loodetavasti kindlustunnet, sest vähekindlustatud noor teab, et tal on igal hetkel võimalik hügieenitarvete saamiseks kuskile pöörduda.”