Kuigi mitmed arstid arvavad, et pikaajaliselt rinahoidjast loobumine põhjustab rindade alla vajumist, siis ei soovita nad ka rinnahoidjat iga päev kanda, sest see põhjustab higistamist, pooride ummistumist, ärritust ning sügelust.

Ligi 15 aastat kestnud uuringu (lõppes aastal 2013) kohaselt võib rinnahoidjast loobumine tegelikult rindade lõtvumist vähendada. Nimelt võib tugi rindade all hoopis rindade kudet nõrgestada.

Kohe peale rinnahoidjale ei ütlemist võivad rinnad tõesti vajuda, kuid mõne aja pärast hakkab toonus paranema, sest rinnalihaseid kasutatakse. Lisaks saab seda protsessi kiirendada, kui teed rinnalihaseharjutusi.

Pikaajalisest uuringust selgus ka lisaboonus, miks rinnahoidjat mitte kanda. Näiteks paranes ka vereringe. Kõlab üsna loogiliselt kui mõelda, milline vabadusetunne on peale pikka päeva rinnahoidja klambri lahti tegemine.

Mis siis ikkagi juhtub, kui sa rinnahoidjat ei kanna? Rindadega on kõik kõige paremas korras, kui sa neid ei toesta. Kui aga seljavalud kimbutama hakkavad, võiks siiski rindadele toestust pakkuda ja rinnahoidja taas selga panna.

Valida saab pehmest materjalist õrnalt tuge pakkuva rinnahoidja, mis vereringet ei piira, aga seljaprobleemid eemale hoiab, sest esmatähtis on sinu mugavus.

Allikas: RealSimple

Jaga
Kommentaarid