Uuringu kohaselt võib selle põhjuseks olla naise nägemus sinust, kui ebakindlast mehest.

Nimelt püüti uuringus välja selgitada, kas naised teesklevad vahekorra ajal, et meest mitte solvata ning vastus oli jaatav. 64% vastanute puhul kogeti seksi ajal orgasmi, kuid selle puudumisel teeseldi seda 18 % kordadest. Naised, kes leidsid, et nende mehe mehelikkus on väga haavatav, tunnistasid, et ei rääkinud kaaslasega, mis neile voodielu juures meeldib ja selle tulemusel nautisid nad ka vahekordi teistest naistest vähem.

Naised on sellest teadlikud ja suutelised mehe ego kaitsmiseks üsna kaugele minema. Kui nad orgasme ei saa, siis mõtlevad naised koheselt mehele ega soovi pidada piinlikke vestlusi kehva vahekorra teemal.

Põhjuseid mehelikkuse kaitsmiseks võib küll olla, kuid selle tagajärjel puudub aus seksuaalne suhtlus ja sellest tulenevalt ei ole mõlemad osapooled seksuaalselt rahuldatud. Naised riskivad nii enda naudingute loovutamisega ja kokkuvõttes mõjutab see kogu suhet.

Kui soovid mehena rohkem ausust, siis räägi naisega tema vajadustest ja küsi talt ka peale vahekorda tagasisidet, et saaksid asju parandada, enne kui suured probleemid esile kerkivad. Aus tagasiside võib küll vahel karmina kõlada, kuid ära võta seda ähvardusena vaid püüa asju muuta, et intiimsus suhtes välja ei sureks.

Allikas: Fatherly