Paar tundi hiljem leidis tema toakaaslane, et Kelly ei suutnud enam rääkidagi ja kutsus kiirabi. Sel hetkel oli Kelly ka ise väga mures ning sai hiljem teada, et tegu oli insuldiga, mille tagajärgi ta veel mitu aastat hiljem taastusraviga parandada üritab.

Nüüd räägib Kelly oma kogemusest, et teisi noori naisi tähelepanelikkusele kutsuda, et teised samas situatsioonis ei peaks olema.

Kelly sõnul oli insuldist kuulmine väga hirmutav, kurb ja tekitas temas esmalt ka viha. Haiglas selgus, et ta põdes verehaigust V Leiden, mis suurendab trombide riski ja lisaks sellele kasutas ta hormonaalset rasestumisvastast vahendit, mis samuti trombide riski ning ka insuldi riski suurendab.

Insuldi tõttu oli tema parem käsi nõrk ja tuim, tal oli raskusi nii rääkimise, kirjutamise kui ka teksti mõistmisega. "Kuus kuud peale hirmutavat sündmust suutsin tänu teraapiale öelda siiski vaid kümmekond fraasi," meenutab naine ja tunnistab, et kuigi ta seda välja ei näidanud, oli ta sügavas depressioonis.

Kaks ja pool aastat hiljem käib ta endiselt teraapiates ja logopeedi juures, et oma lugemist parandada, kuid pole siiani võimeline oma endisele töökohale haiglas naasma.

Insuldi riski võivad suurendada suitsetamine, rasedus, rasestumisvastased pillid ja migreenid. Kelly soov on, et kõik, eriti naised, paneksid insuldi sümptomeid tähele. Tuimus, segadus, hägune pilt ja koordinatsioonihäired on sümptomid võimalikust insuldist ja neid ei tohi eirata.

Allikas: Insider