„Armastus“ on Sinu näitlejadebüüt. Millal sul esimest korda tekkis huvi näitlemise vastu?

Ma pole tõesti kunagi varem näitlemisega tegelenud. Esmakordselt äratas see maailm minus tõeliselt huvi siis, kui hakkasin 2020. a kevadel aktiivselt TikTokki videoid tegema. Parodeerisin seal erinevaid tuntud Eesti teleseriaale, kasutades originaalheli, kuid enda miimikat. Nende videote tegemine aitas mul mõista, kui raske protsess näitlemine tegelikult on ja tänu sellele olen hakanud tele- ja filmitegijaid hoopis kõrgemalt hindama.

Oled TikTokis ülipopulaarne sisulooja pea 28 tuhande jälgijaga. Oled öelnud, et Sinu TikToki üks eesmärk on näitlemist harjutada. Kas näitlejakarjäär oli Sinu kindel eesmärk?

Ma ei julgeks päris väita, et see oli kindel eesmärk. Mulle lihtsalt meeldis sellega tegeleda ja kuna hakkasin ajapikku ka ise enda arengut kõrvalt nägema, siis tundsin, et nende videote tegemine annab tõepoolest ka midagi mulle endale juurde.

Ma poleks osanud uneski näha, et sellel kõigel võivad nii suured ja üllatavad tagajärjed olla. Sellest olengi õppinud, et kui midagi teed, siis tuleks seda teha hoole ja armastusega, kuna sellisel juhul on tulemus hoopis parem ja seda märkavad ka teised inimesed. Kunagi ei tea, kuhu mingi asi viia võib.

Räägi lähemalt, kuidas Henrik Normann Sind Tiktokist avastas ja kuidas Sa rolli valituks osutusid?

Henrik nägi mu TikToki videoid 2021. a märtsis ja juba järgmisel päeval kirjutas ta mulle ning kutsus kandideerima TV3 teleseriaali. Rohkem infot ta esialgu ei andnud. Olin väga üllatunud ja meelitatud, et mind sotsiaalmeedias sedasi märgati, kuid alguses kahtlesin pikalt, kas üldse proovida, kuna ma polnud ju varem näitlemisega tegelenud.

Mu pere ja sõbrannad soovitasid kindlasti kandideerida ning siis ma enam pikalt ei mõelnud. Saatsin info ära ning märtsi lõpus toimuski juba esimene casting, kus pidin ette lugema stsenaariumit. Sellele järgnes mitu kuud kestev vaikus ja olin juba leppinud olukorraga, et seekord siis läks nii. Sellegipoolest olin õnnelik ja võtsin seda kui komplimenti, et Eesti parim parodist Henrik Normann oli mu videoid kiitnud ja nägi minus potentsiaali.

Mai lõpus tuli üllatusena kutse teisele casting’ule, kus kehastasin üht kõrvaltegelast ja mulle mängisid vastu peategelase kandidaadid. Toimus kaameraproov ja pärast seda tuli nädala pärast Henrikult telefonikõne, et nad on otsustanud ja mina hakkan mängima peaosalist Sandrat. Sain paraja šoki ja ei osanud tükk aega midagi kosta, sest olin teadlik, et nad kaalusid mind hoopis kõrvalosasse. Lõpuks ütlesin vaid: “Päriselt või?!”. Olen tänaseni meeletult tänulik Henrikule ja kogu võttetiimile, et nad mind usaldasid ja otsustasid mind sellesse projekti kaasata.

Henrik Normann avaldas, et Sandra rolli oli 136 huvilist ja kokku kandideeris seriaali „Armastus“ erinevatesse rollidesse 428 inimest.

Käisid üheksa aastat balletikoolis ja oled tegelenud tantsimisega professionaalsel tasemel 13 aastat. Kas näitlejadebüüt oli seetõttu lihtsam või oli lavahirm ikka sees?

Tantsimisega polnud mul viimastel aastatel enam mingit erilist lavahirmu. Kui põdesin, siis pigem mingi elemendi pärast, millega oli raskusi.

Seevastu näitlemine oli minu jaoks täiesti uus maailm ja esimestel võttepäevadel oli meeletu hirm, kuid see polnud nii väga kaamera tõttu, vaid pigem kogu uue keskkonna ja teiste näitlejate ees.

Õnneks oli hirm täiesti asjata ja kadus kiirelt, kuna kõik inimesed võtteplatsil olid väga toetavad ja võtsid mind soojalt vastu. Alati oli keegi mu kõrval ja pakkus tuge, kui seda vajasin. Meie võttetiimist sai justkui teine pere ja ma olen selle eest väga tänulik!

Kas peale „Kättemaksukontori“ on veel mõni unistuste roll, kus tahaksid näidelda või näitleja, kellega tahaksid koostööd teha?

Üliäge oleks kehastada näiteks mingit pahalast või vastupidi mingit täielikku tibi. Need oleks huvitavad karakterid, kus saaksin ennast proovile panna ja arendada.

Ma imetlen tõesti väga paljusid erinevaid Eesti näitlejaid. Näiteks Merle Palmistet, Tambet Tuisku ja Grete Kulda. Gretet just seetõttu, et ka tema ju pole varasemalt näitlemist õppinud, kuid ta saab sellega suurepäraselt hakkama.

„Armastus“ on publiku poolt väga hästi vastu võetud. Kas oled kõik seni ilmunud osad juba Go3-st ära vaadanud või ootad TV3 esilinastust, et pidulikult koos perega vaadata?

Mul on selle üle südamest hea meel, et “Armastus” rahvale korda läheb!

Olen juba väga pikalt oodanud, et näha kogu selle protsessi tulemust (võtted kestsid augustist oktoobrini) ja seetõttu olen juba Go3-s ilmunud osad ära vaadanud. Ilmselt mu pere soovib vaadata ka TV3 esilinastust ja eks siis vaatame seda kõik koos uuesti.

Õpid Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis teist aastat õendust. Kuidas Sa hetkel oma tulevikku näed, kas eelkõige õe või näitlejana?

Ma olen selle üle nii palju mõelnud ja ega ausalt öeldes ei oskagi õiget vastust anda. Mind huvitavad mõlemad erialad väga, kuid kunagi ei tea, kuhu elu suunab. Praegu ma mingeid kindlaid otsuseid ei langeta, vaid vaatan kõike jooksvalt. Tahaks tegelikult väga tegeleda mõlema alaga korraga.

„Armastus“ on uus kodumaine telesari rikka pere võsukese Sandra ja maapoiss Martini armastusest. Peaosades on noored tõusvad tähed Lisabet Loigu ja Oskar Seeman. Sarjas näeb romantikat ja draamat kuid ei puudu ka huumor ja märulistseenid. TV3 eetrisse jõuab sari 21. veebruaril, kuid järgmise põlvkonna teleteenuses Go3 on juba nähtaval sarja kaks esimest episoodi.

Jaga
Kommentaarid