1. Sa ei kasuta dušimütsi

Iga kord duši all käies juuste pesemine kuivatab su juukseid ja peanahka. Kuigi tahtmine võib suur olla, siis haara siiski juuste huvides dušimütsi järele ja hoia juuksed veest eemal.

2. Vesi on liiga kuum

Kuum vesi võib olla väsinud kehale ülimalt lõõgastav, kuid see võib juuksed väga hõlpsalt inetuks muuta. Liigse kuumuse saamisel kahjustad peanaha loomulikku lipiidikihti, mis väljendub sügelevas ja punases peanahas ning üleüldiselt näevad juuksed elutud välja.

3. Sa ei kammi juukseid enne pesemist

Peale pesemist juuste kammimine on kõigile tuttav tegu, kuid tegelikult väldid palju pusasid, kui juuksed enne nende pesemist läbi harjad. Puhtad juuksed kuivata rätikuga neid pigem patsutades kui hõõrudes, ka nii hoiad nende pusadest vabana.

4. Pesed juukseid iga kord, kui pesemas käid

Vähem on rohkem kehtib ka juuste pesemise puhul. Juuste liigne pesemine šampooniga eemaldab naturaalseid õlisid, mida peanahk juuste läikivana ja niisutatuna hoidmiseks toodab.

5. Hõõrud peanahka küüntega

Peanahk on üsna õrn ja selle tugeval hõõrumisel ärritad nahka ja hullemal juhul võib sinna isegi põletik tekkida. Kui tahtmine peanahka sügada on suur, siis tuleta meelde, et teeksid seda õrnalt ja kasutad küünte asemel oma sõrmeotsi, et naha kahjustamist vältida.

6. Sa ei loputa juukseid korralikult

Juuste hoidmisel on oluline osa ka nende loputamisel peale pesemisvahendite kasutust. Pähe jäänud šampoon või palsam võivad põhjustada pooride ummistumist. Juuste loputamisel pea ka meeles, et vesi oleks pigem jahe, et hoida juuksed tervete ja läikivatena.

Allikas: Brightsideme