Seekord aga oli Oksana sooviks oma praegusesse kodulinna Kiievisse jääda ning ta ühines veebruari algul ühes 200 naisega Ukraina naiskorrakaitsjate korraldatud ellujäämiskursustel, kus õpetati põhilist enesekaitset ja samuti õpetati, kuidas pakkida esmaabikotti, mis võib sõjaolukorras kasulik olla.

Ukraina naiskorrakaitsjad on vaid üks taolistest rühmitustest, kes enne Venemaa sissetungi otsustas inimeste oskusi arendada. Selle naistele suunatud enesekaitse ja sõjalisi koolitusi pakkuva organisatsiooni asutas advokaat Olena Biletska 2014. aastal. Kuigi 2018. aastal huvi vaibus, siis hakati eelmisel aastal taas koolitustega pihta, sest tekkis oht Venemaa taaskordseks sissetungiks.

Kui algselt oli advokaadi sõnul plaanis kursus teha 50 inimesele, siis lõpuks registreeris end ainuüksi Kiievis 1000 naist.

Koolitusel osales ka 34aastane ajakirjanik Maria Korytova, kes sai aru, et kõigeks tuleb valmis olla, isegi kui algul tundub, et midagi halba ei saaks juhtuda. Maria ütles, et polnud siiani kunagi elanud linnas, kus sõda käib, kuid soovis aru saada, mis võib juhtuda, kuidas rünnakuid ära tunda ja mida teha, et ellu jääda ja vajadusel linnast põgeneda.

Allikas: Abc Net

Jaga
Kommentaarid