Õlu või siider enne kanget kraami? Põhjused, miks see tegelikult ei tähenda kergemat pohmelli
Hommikune pohmell tuleneb siiski alkoholi kogusest, mida eelneval õhtul tarbitakse, seega lihtne ja selge põhjus, miks end peale pidu halvasti tunned, on joogiga üle pingutamine.
Mis juhtub, kui juua õlu enne kanget alkoholi?
Karboniseeritud jook võib küll magu ärritada ja seetõttu omastab keha hiljem kanget alkoholi kiiremini ja kergemalt, mistõttu läheb ka enesetunne kehvaks, kuid ei ole tõestatud, et karboniseeritud jook suurendab alkoholi imendumist verre.
Õlul on teiste kangete alkoholidega võrreldes kõige madalama alkoholisisaldusega, mistõttu toodab keha vähem atseetaldehüüdi ehk etanaali, mis muudab algul tuju heaks, kuid võib peo lõpu kiirelt kohale tuua. Alustades madala alkoholisisaldusega jookidest, annad kehale kindla signaali ja tead kaudselt kiirust, millega purju jääd. Kui aga selle järsku kangema alkoholi vastu vahetad, siis võid väga kergelt liiga purju jääda ning alkoholi kogus veres ületab hea enesetunde piiri.
Mis juhtub, kui jood kanget alkoholi enne õlu?
Kui eelistad alustada kangema kraamiga, siis tunned purjus olemist märgatavalt kiiremini, sest alkoholisisaldus joogis on suurem.
Samas, kui tunned rutem, et oled juba piisavas koguses alkoholi tarbinud, on tõenäolisem, et võtad ülejäänud õhtu rahulikumalt. See ei ole aga mingi kivisse raiutud reegel, sest iga inimene käitub sellises olukorras väga erinevalt.
Kui leiad end olukorrast, kus oled purjus, kuid tahad õhtuga jätkata, siis tuleb madalama alkoholisisaldusega õlule üle minek ainult kasuks, kui soovid tuumapohmelli järgmisel hommikul vältida.
Kõige parem viis halba enesetunnet vältida on muidugi alkoholi mitte tarbimine või võimalikult väikese koguse joomine.
Allikas: Insider