Eestlaste suur lemmik on üllataval kombel kummelitee. Teisel kohal on Margo sõnul Islandi käokõrv ja kolmandal must pässik. Margo enda lemmik taimetee on samuti Islandi käokõrv. „Ta on hästi mõru ja sellepärast ta mulle meeldibki. Eriti naudin seda tunnet, kui see mõru maitse suust ära kaob,” ütleb ta ja lisab, et igapäevaseks tarbimiseks tee siiski ei sobi. „See on rohkem hea abivahend köha jaoks.”

Üldse ütleb Margo, et ühte ja sama teed iga päev juua pole hea mõte. „Peaks ikka vahetama. Kui näiteks jood iga päev kaks tassi piparmünditeed, siis kahe nädala pärast võiks juba ikka midagi muud juua,” soovitab ta.

MK Loodusravi valikus on nii taime- kui ka raviteed. Nende vahel vahet teha on lihtne. „Taimetee on tavaline tee, mis on tehtud taimedest. Raviteed on need teed, mis sisaldavad drooge, mis on ravimiameti droogide nimekirjas. Eestis on selles nimekirjas 21 taime, näiteks naistepuna, leesikas, paiseleht. Kui need sisalduvad nii segutees kui ka üksikuna, siis neid loetakse raviteedeks.” Lisaks tasub teada, et raviteesid supermarketitest ei leia, neid müüakse vaid apteekides. Samuti on neil käibemaksu erinevus. Taimeteedel on see 20 ja raviteedel 9 protsenti.

Kust pärinevad MK Loodusravi taimed, kuidas taimed enda kasuks tööle panna ja millist taime võiksid eestlased just praegusel ajal tarbida, kuula juba podcast’ist:

Jaga
Kommentaarid