Kui pikk on juuksekarva eluiga?


Juuksekarva eluiga on umbes kolm aastat, mille jooksul läbib juuksekarv kolm faasi. Aktiivne faas, mil juuksed kasvavad, kestab ligikaudu kaks aastat. Seejärel aeglustub kasv järsult ja on neli kuud puhkusel. Selle aja jooksul juuksekarv ei kasva. Lõpuks karv sureb ja langeb välja.

Asemele hakkab kohe kasvama uus karv ja juuste elutsükkel kordub.

Miks on juuksed hõredad, nõrgad ja kidura kasvuga?


Peamised põhjused, miks juuksekasv aeglustub ja juuksed välja langevad:

  • vitamiinide ja mineraalainete puudus ning alatoitumus
  • stress, mis põhjustab väikeste veresoonte spasme, sealhulgas neid, mis toidavad juuksenääpsusid
  • seedetrakti haigused
  • nahahaigused
  • hormonaalne tasakaalutus
  • liigne juuste töötlemine, nagu föönitamine, värvimine, pleegitamine ja sirgendamine
  • tasakaalustamata toitumine
  • oskamatu juuksehooldus

Niisiis peitub aeglase juuksekasvu põhjus sageli keha seisundis. Juuksekasvu kiirendavad tooted võivad seda probleemi leevendada, kuid mõnikord üksnes osaliselt.

Kindlasti ei saa te oma juukseid üleöö pikaks ja tihedaks kasvatada, kuid teades probleemide põhjuseid ja muutes oma elustiili, on see ajapikku koos toetavate toodetega vägagi võimalik.

Millised tooted soodustavad juuksekasvu?


Internetis on tuhandeid soovitusi, kuidas muuta oma juukseid paksemaks ja tervemaks. Meie soovitame aga juuksehooldustooteid ja vitamiine, mille toime on end juba tõestanud.

Parimad juuksevitamiinid

Enne kui hakkate juuksekasvu stimuleerivaid toidulisandeid kasutama, on hea pidada nõu arstiga. Kui toitute tasakaalustatult, on teie kehas piisavalt vitamiine ega pruugi lisategevusi vaja minnagi.

Näiteks: kui kahe- või kolmekordistate biotiini, foolhappe, D-, A-, C- ja E-vitamiinide koguse, siis tarbib teie keha ära vaid vajamineva koguse. See tähendab, et enne vitamiinide kasutamist peaksite küsima arstilt, kas teil on vitamiinipuudus, mille tõttu võite vajada toidulisandeid.

Juuksevitamiinidest on praegu vaieldamatud lemmikud kummikommisugused vitamiinid. Näiteks Bears with Benefits Hair Vitamins on suhkruvabad ja lubavad kiireid tulemusi juba esimeste nädalatega. Kergesti manustatavad ja maitsvad karukesed on võitnud paljude südame ja meeldivad väga ka teie juustele.

Juuksekasvu soodustavad šampoonid

Apteekide ja kaupluste riiulitelt leiate palju ravitooteid, mis on mõeldud juuste väljalangemise vastu võitlema ja seda ennetama. Õige šampooni leidmiseks ei saa loota vaid õnnele – valik tuleb teha teadlikult. Vita-Age Krinofort juuste väljalangemist ja hõrenemist vähendav šampoon kiirendab juuksekasvu ja vähendab juuste väljalangemist.

Šampoonid jagunevad tugevdavateks, stimuleerivateks ja aktiveerivateks. Stimuleerivad šampoonid mõjutavad juuksekasvu ning aktiveerivad ja äratavad juuksed unest. Tugevdavad šampoonid soojendavad õrnalt peanahka ja hoiavad ära juuste väljalangemise.

Juuste kasvatamiseks mõeldud šampoonid sisaldavad teepuuõli, humalat, hobukastanit, väävlit, kollageeni, keratiini, valke, pipart, nikotiin- või foolhapet, vitamiine A, B, H, F, E. Paljusid neist šampoonidest võib kasutada iga päev, sest nende koostis on tasakaalustatud ja õrn.

Palsamid juuste toitmiseks

Juuksehoolduse lahutamatu osa on palsam, mis on vajalik juuste toitmiseks ja taastamiseks.

Pöörake palsamitüübile alati tähelepanu.

Toodete valikus on enamasti niisutavad, toitvad, puhastavad ja taastavad palsamid. Kuid tõenäoliselt ei aita juhuslikult valitud toode teie elutuid juukseid piisavalt turgutada. Siis saab seda kasutada Õhtulehe soovituste järgi paljuks muuks...

Püsiva tulemuse saavutamiseks on soovitatav kasutada sama kaubamärgi šampooni ja palsamit. Näiteks Attitude Super Leaves Nourishing & Strengthening palsam ja šampoon on mõlemad juukseid taastava ja niisutava toimega.

Väike vihje: loputage pärast palsami kasutamist juukseid külma veega, sest see aitab säilitada juuste niiskust. Vaid mõnesekundiline lisaprotseduur võib aja jooksul anda häid tulemusi.

Juuste kasvu elavdavad maskid

Juuksemaskid tugevdavad juukseid ja annavad neile jõudu. Juuksekasvu soodustavaid maske pole soovitatav kasutada rohkem kui kaks-kolm korda nädalas, sest vastasel juhul muutuvad juuksed raskeks ja rasvaseks.

Üks tuntumaid juuksetoodete koostisosi on pantenool, mis normaliseerib peanaha ainevahetusprotsesse, toidab juuksenääpsusid ning parandab ka kahjustatud juuksetüve, taastades selle sileduse ja muutes juukseid paksemaks.

Toitev ja tõhus mask kuivadele ja habrastele juustele on Bioclin Bio-Nutri Nourishing Mask. Pantenooliga mask sobib ülitundlikule peanahale ja õhukestele juustele ning tulemuseks on tervemad kiharad.

Toniseerivad vedelikud ja toonikud

Toniseerivad tooted küllastavad juuksejuuri ja täiendavad neid kasvuenergiaga. Kes ei armastaks peamassaaži? Kuid lisades sobiva tooniku, võtate sellest maksimumi: vereringe paraneb ja käivituvad ainevahetusprotsessid.

Meie soovitus on Bioclin Bio-Force Strengthening Spray Lotion. Juuksekasvu stimuleeriv antioksüdantse toimega guaraanaekstrakt imendub kiiresti peanahka. Pihustage võluvedelikku neli kuni kuus korda peanahale 21-päevase hoolduskuuri jooksul.

Seerumid ja essentsid juuste taastamiseks

Seerumid ja essentsid on toimeainete suure sisalduse ja võimsa toimega. Niisugused intensiivsed juuksehooldusvahendid ravivad ja kaitsevad juukseid kahjulike välismõjude eest, stimuleerivad uute juuste kasvu ja mõjuvad pikka aega.

Näiteks on väga hästi toimiv Vita-Age Krinofort juustekasvu kiirendav ja väljalangemist vähendav seerum. Tulemus on silmanähtav – koos kiirema kasvuga saate ka tihedamad juuksed. Seerum vähendab juuste väljalangemist ja muudab juuksed vastupidavamaks.

Õlid juuste tugevdamiseks

Kui soovite kindlat tulemust, masseerige oma peanahka juuksekasvu soodustavate õlidega. Kaunilt läikivad, kergesti kammitavad juuksed valmistavad rõõmu igale kandjale, ja kui protseduure kordate, muutuvad ka juuksed üha tugevamaks.

Õli ja kerge massaaž võivad olla tõhusad juuste kasvu stimulaatorid. NURME 100% riitsinusõli soovitatakse kanda juuksejuurtele ja otstele pool tundi enne šampooniga pesemist.

Tasub meeles pidada, et kui juukseprobleemid tunduvad olevat tõsised ja on põhjustatud sisemistest häiretest, siis juuksehooldusvahendid ja -vitamiinid üksi olukorda ei päästa. Sellisel juhul tasub täpsema info saamiseks pöörduda kindlasti arsti poole.

Jaga
Kommentaarid