1. Tee oma rahaasjad korda

Pane kirja, kellele ja kui palju sa võlgu oled, millised on su kulutused ning seejärel reasta need vastavalt summale ja hakka neid ära maksma. Nii tekib lumepalliefekt. Seejärel ava endale säästukonto ja kanna sinna regulaarselt raha. Sinu eesmärk peaks olema, et suudad koguda kokku summa, millega oleks võimalik 3-6 kuud tööd tegemata ära elada.

2. Tuuluta oma garderoobi

Kõik riideid, mis ei sobi enam sellele inimesele, kelleks kasvanud oled, tuleks nüüd ära annetada või müüa. Seejärel peaksid investeerima riietesse, mis peegeldaksid seda inimest, kelleks sa saada soovid. Ja ära anna alla, kui see kohe ei õnnestu.

3. Õpi küpetama vähemalt kolme rooga päris nullist

Need peavad olema toidud, mis sulle päriselt maitsevad, sest muidu ei ole sul piisavalt motivatsiooni, et neid retsepte selgeks õppida. Jäta meelde iga samm ja kõik koostisosad, mida vajad. See pole mitte ainult tervislikum, vaid mõjub hästi ka su rahakotile.

4. Ära tee tõsiseid samme läbimõtlematult

Kui sa pole rahul oma praeguse elukohaga või millegi muuga, on aeg hakata mõtlema, kuidas seda muuta. Mõtle välja, kus sa tegelikult elada sooviksid, kuhu läheksid ja mida peaksid tegema, et see kõik reaalsuseks saaks. Pane paika plaan, sest kui sa seda kohe ei tee, on muutuste elluviimine aastate pärast veelgi raskem.

5. Tee suurpuhastus oma sotsiaalmeedia kontodel

See kehtib nii nende inimeste kohta, keda jälgid kui ka selle osas, mida sa sinna postitanud oled. Kui su voog ei inspireeri sind ega tekita positiivseid emotsioone, jälgid sa valesid inimesi. Ja kui sa ei tahaks, et su lapsed näeksid neid pilte, mida sa postitanud oled, ei peaks need enam seal olema.

6. Mõtle välja, mida sulle meeldib teha siis, kui sa parasjagu üksinda oled

Ehk on see kaltsukates käimine, rannas päevitamine või hoopis matkamine? Äkki see on toas konutamine ja diivanil hea filmi vaatamine? Mis iganes see on, naudi seda täiega! Saa iseenda parimaks sõbraks. Õpi veetma aega üksinda.

7. Ole oma suhetes avameelne

See on vahel ebamugav, aga su suhted ei saa kunagi olema sellised nagu sa tahaksid, kui sa ei ole valmis ausalt rääkima, mida sa vajad või ei vaja, mida sa oled valmis tegema ja mida mitte. Loomulikult ei tähenda see seda, et peaksid nüüd olema ülbe või üleolev, otsekohene saab olla ka kedagi solvamata.

8. Vali välja, milline on Sinu parfüüm, küünelakitoon, meigirutiin ja riietumisstiil

Mida järjekindlam sa nende asjadega oled, seda rohkem iseendana sa ennast tunned.

9. Ära proovi olla kellegi teise parim versioon

Su parim sõbranna ostis ägedad teksad, mida sina nüüd ka endale tahaksid osta? Sa ei vaja just neid teksapükse. Sa vajad riideid, mis sobivad sulle ja milles sina end hästi tunned. Su tuttav tegi endale ettevõtte, mida sa imetled? Sa ei vaja just seda sama tööd, sa pead mõtlema välja, mida sina hästi teha oskad.

10. Hoolitse oma naha eest

Absoluutselt iga inimene peaks oma nahka puhastama, koorima ja SPF päikesekaitsefaktoriga varustatud toodetega kaitsma. Siin pole erandeid.

11. Õpi, kuidas muuta kodu kohaks, kus saad päriselt lõõgastuda

Kui vähegi võimalik, soeta endale pisike õhukonditsioneer või aroomidifuuser eeterlikele õlidele. Puhasta järjepidevalt erinevaid pindu tolmust ja mustusest ning vaheta iga nädal voodipesu.

12. Loe, aga ära muretse, kui sa ei loe väga palju

Selle asemel vali üks või kaks raamatut, mis jätavad sulle sügava jälje ja millest sul on midagi õppida. Tööta neid läbi täpselt nii kaua, kui sul vaja on ning mõista, mida see raamat sulle õpetada soovib. Seejärel loe seda veel kord.

13. Muretse endale päevik ja kirjuta…

…sellest, millist suhet, tööd või rahalist seisu sa tahad. Ehk on tegemist liiga suure unistusega? Mis siis! Mõtlemine loeb, sest muidu on see kõik tõesti võimatu.

14. Leia aega inimeste jaoks, kes loevad

Sinu suhete kvaliteet peegeldab väga hästi ka sinu elukvaliteeti.

Allikas: Thought Catalog