Mõte muuta lippude disaini tekkis pisikesel Charlotte’il teel kooli, sest iga päev mööduvad nad seda tehes kohalikust IKEA poest ja selleks, et ta unistus täide läheks, kirjutas ta kirja IKEA juhtidele, paludes neil muuta oma lippude “igavat” disaini.

“Kallid IKEA bossid, kas te palun saaksite muuta oma vanade lippude igavat disaini Springvale’i tänava ääres neil piltidel oleva joonistuse vastu,” alustas Charlotte oma kirja.

Tüdruku kirjaga käisid kaasas ka joonistused ehk temapoolsed soovitused, milliseid lippe ettevõte eelistada võiks — ükssarvikud, kes ütlevad pilvekese sees sõna “IKEA”. Vaata pilte lõbusast joonistusest SIIT.

Üllataval viisil jõudis Charlotte’i kiri õigetesse kätesse ja ta sai IKEA Springvale’i poe juhilt Julianilt ka vastuse. “Me arvame, et sul on õigus, need on tõesti pisut igavad,” kirjutas naine. “Me tegelikult armastame ka ükssarvikuid ja meile meeldis su idee nii väga, et otsustasime korraldada selle puhul terve päeva ja tähistada Ükssarviku päeva uue lipuga.”

Charlotte’i ema Rachel väitis Daily Mailile, et nende pere oli väga uhke tütre julguse üle kirjutada IKEA juhtidele. “Meid üllatas IKEA vastus. Näha enda disainitud lippu kohaliku Springvale’i IKEA ees lehvimas on Charlotte’i jaoks nii põnev ja kogu meie pere aitab kaasa tegevustele, mida pood selleks puhuks planeerib. Mulle meeldib, et mu tütar näeb, et ta võib muuta end ümbritsevat maailma,” muljetas ta.

Charlotte’i disainitud lipud lehvivad alates 9. aprillist kaks nädalat IKEA Springvale’i poe ees. Tema inspireeriv idee jõudis ka IKEA juhi Jan Gardbergini, kellele avaldas 7aastase tüdruku julge tegu samuti muljet: “See on väga inspireeriv, et väike tüdruk näitas oma loomingulisust välja nii unikaalsel viisil ja oleme põnevil, et saame tema joonistused reaalsuseks muuta,” kinnitas ta.