“Philip ei suuda mõista, miks Harry nii käitus,” selgitas perekonnaeluga kursis olev kirjanik Ingrid Seward ajakirjas Vanity Fair. “Tema lapselapse käitumine on temale täiesti arusaamatu, mistõttu on loomulikult ka nende omavahelised suhted kannatanud. Ärge unustage, et tegemist on meesterahvaga, kes saab peagi saja-aastaseks ja on pühendanud 68 aastat oma elust monarhia toetamisele ning seetõttu on see tema jaoks suur šokk.”

Sewardi sõnul ei soovi Philip selle olukorraga enam tegeleda, sest pojapoeg ei võtnud tema nõuandeid kuulda. “Philipi viis on öelda natukene midagi ja siis astuda kõrvale, sest ta ei taha sekkuda,” selgitab ta. “See oli Harry ja Meghani otsustada, kas nad kuulavad teda, aga nad ei teinud seda ja kuna Philip on alati kuningannat väga kaitsnud, siis kõik, mis ärritab viimast, ärritab ka teda. Tema mantra on, et monarhia on esimesel, teisel ja kolmandal kohal. Ta tuletas ka Dianale, Walesi printsessile meelde, et kuninglikku perre kuulumine ei tähenda võistlust populaarsuse üle, vaid kõik peavad tegutsema koos monarhia heaks.”

Muuseas, Philip võttis Meghani alguses väga hea meelega pereringi vastu, sest ta teab, mis tunne on olla autsaider, aga Sussexite käitumine rikkus nende omavahelised suhted ära.