1986. aastal süttis taas armusuhe prints Charles’i ja Camilla Parker Bowlesi vahel, mis sai esimest korda alguse varajastel 70ndatel. Mitmete intervjuude ja Diana lähedaste sõprade sõnade põhjal teame, et Diana ei uskunud, et paari suhe oli üldse kunagi päriselt lõppenud ja ta olevat leidnud oma pulmareisil ka fotosid Camillast Charles’i päeviku vahelt. Lisaks lausus ta kord kurikuulsad sõnad, et neid olevat olnud selles abielus kolm ja “see oli pisut ülerahvastatud”.

Andrew Mortoni vastuolulises biograafias “Diana: Tõetruu lugu tema enda sõnu korrates”, mis esimest korda avaldati 1992. aastal, meenutas Diana üht oma kõige vapramatest hetkedest selles abielus — väga kalkuleeritud vestlust tema ja Camilla vahel viimase õe 40. sünnipäeval. 1989. aastal otsustas Diana pärast seda, kui mõistis, et tema abikaasa ja Camilla vahel on afäär, minna sünnipäevapeole teatamata kohale ja lõpuks ometi oma abikaasa armukesega näost näkku asjad selgeks teha.

Keegi pidulistest ei teadnud, et Diana sinna kohale tuleb — ta polnud isegi kutsutud — ja võtame tema ees mütsi maha. Printsess katkestas Camilla, Charles’i ja veel ühe meessoost külalise vahelise vestluse, et silmnähtavalt häiritud Camillaga vestelda. Diana ütles: “Olgu, poisid, ma sooviksin nüüd korraks Camillaga rääkida ja olen minuti pärast üleval.” Kaks meest kiirustasid teisele korrusele nagu peata kanad ja õhus oli tunda, et siin läheb põrgu lahti. Kõigi peades oli vaid üks küsimus: mida Diana teeb?

Mida siis Diana tegi? Täpselt seda, mida ta algusest peale planeerinud oli. Kuigi ta kartis ka ise Camillat, suutis ta jääda “surmavalt rahulikuks”. “Hääl minu sees ütles: “Lihtsalt tee see ära.”,” meenutas Diana. “Ütlesin: “Ma tean, mis sinu ja Charles’i vahel toimub ja tahan lihtsalt, et sa seda teaksid.“” Printsessi sõnul oli Camilla vastus talle “väga huvitav”: “Ta ütles mulle: “Sul on kõik, mida sa alati soovisid. Kõik maailma mehed on sinusse armunud ja sul on kaks ilusat last, mida sa veel tahad?” Mille peale ma ütlesin: “Ma tahan oma abikaasat.”,” rääkis Diana “Ütlesin Camillale: “Mul on kahju, et ma su tee peal ees olen… See võib teile mõlemale täielik põrgu olla. Aga ma tean, mis toimub. Ärge kohelge mind nagu idiooti.“”

Pärast pidu muutus prints Charles'i ja printsess Diana suhe täielikult ning naise sõnul polnud ta kunagi nii palju nutnud. Kättemaksuks alustas ka Diana enda abieluväliseid suhteid kuni tema ja Charles lõpuks lahutasid. Mõlemad suutsid oma poegasid kasvatades jääda teineteise vastu viisakaks kuni Diana traagilise surmani 1997. aasta augustis. Prints Charles ja Camilla abiellusid 2005. aastal.