Õudusfilmide vaatamine tagab omamoodi turvatunde. Inimestele meeldib vaadata õudusfilme tihti oma kodus, teki sees ja kallima inimese kaisus. See on hea tunne, sest ehkki ekraanil sünnib midagi jubedat, on oma kodus kaitstud ja hea olla ning inimestele meeldib seda vahepeal endale meelde tuletada.

Teiste jaoks on aga õudusfilmid suurepäraseks vahendiks, et valmistuda kasvõi oma mõtetes halvimaks. Selle jaoks ei pea üldse olema paranoiline, aga osadele inimestele meeldib mõelda, et kui juhtub midagi ootamatut, on nad oma peas juba valmis mõelnud, kuidas erinevaid olukordi lahendada ja see tekitab omakorda mõnusa kindlustunde.

Osadele inimestele meeldib aga samastuda õudusfilmi tegelastega ning sellest inspiratsiooni saanuna mõelda, kuidas nemad oleksid filmis tekkinud olukorda lahendanud. Tõelistel fännidel tekib siis terveks õhtuks jututeema, kus nad arutavad, mida kõike oleksid nad teisiti teinud.

Ja veel meeldib inimestele testida, kuivõrd palju nad kannatavad. Need, kes tunnevad kergesti hirmu, kasutavad mõnikord õudusfilme selleks, et iseennast veelgi rohkem kartma panna ja läbi selle oma hirmu muude asjade ees vähendada.

Allikas: Health

Lugejad, kas vaatate õudusfilme? Milliseid neist peate kõige paremaks?