Alates kümnendast eluaastast külastas Elizabeth pidevalt haiglat, et selgitada välja, miks ta kõht päevade ajal meeletult valutab ja ka veritsus oli harukordselt suur. Tol ajal panid arstid talle vale diagnoosi ja ütlesid noorele tüdrukule, et tal on väga väike võimalus tulevikus emaks saada.

Kuid 2010. aastal õnnestus Amoaal siiski rasedaks jääda ja ta tõi ilmale oma tütre, Rashley. Nii veider, kui see ka pole, ei avastanud arstid veel siis ka, et naisel on kaks vagiinat, kaks emakakaela ja kaks emakat.

Ametliku diagnoosi sai Elizabeth alles 2015. aastal, kui tal katkes tema teine rasedus ja arstid soovisid kindlaks teha, mis valesti läks. "See oli šokeeriv, tahtsin saada oma tervise kohta vastuseid, aga seda ma küll ei oodanud," tõdes naine ise. "See oli minu jaoks uus info, ma polnud kunagi kuulnud, et keegi võib sündida kahe emakaga, kuid 2016. aastal selgus ka, et mul on kaks emakakaela ja kaks vagiinat."

Elizabethi sõnul oli Rashley kandmine olnud tema jaoks suur väljakutse. "Ma veritsesin palju, minestasin ja tundsin suurt väsimust," selgitas naine. Arstid ütlesid talle tol korral, et ta valmistuks kõige hullemaks, sest tema tol ajal valesti diagnoositud konditsioon on sageli lapse jaoks eluohtlik. "Käisin uuringutel, mida nad mulle sageli tegid ja ühel hetkel nägid nad beebit emakas, aga järgmisel enam mitte," meenutas naine. "Päev, mil mu tütar sündis, oli tõeline ime, sest raseduse ajal ei tundunud see reaalne."

Vaata ka fotosid SIIT.