Ühepaevase ürituse sisuks on ühendada kohalikud jooga kogukonnad ja teha ca 2 tunni jooksul 108 päikesetervitust. Hinduismis, budismis ja paljudes teistes uskumustes on 108 püha number; samuti märgib see näiteks keskmist distantsi Maa ja kuu vahel (108x nende keskmine diameeter). Oluline pole teha kõiki 108 tervitust, vaid eesmärk on kohale tulla ja toetada neid naisi ja lapsi, kes on inimkaubanduse ohvrid.

Eestis on üks ürituse eestvedaja laulja ja Goyoga õpetaja Kadi Toom. “Meile kui inimestele peaks korda minema see, kui teist inimest, rääkimata lastest, müüakse — ükskõik millises maailma nurgas. Just sellepärast kutsumegi kõiki inimesi osa võtma, et taunida inimkaubandust ja anda oma panus nende ohvrite toetamiseks,” ütles Toom.

Goyoga omaniku ja joogaõpetaja Raili Maripuu sõnul võib inimkaubandus meile siin Eestis tunduda küll kauge ja võõras mure, kuid ÜRO andmetel on ainuüksi Euroopa Liidus üle veerand miljoni inimkaubanduse ohvri. “Olles suhteliselt noor ettevõte, on meil Goyogas väga hea meel, et Eesti on esimest korda arvatud sellise mastaabiga globaalse heategevusürituse üheks toimumiskohaks,” ütles Maripuu.

YST ( (‘Yoga Stops Trafficking’) on Indias, Mysore-is tegutseva heategevusorganisatsiooni Odanadi rahvusvaheline projekt, mille eesmärgiks on võidelda inimkaubanduse ning seksuaalse ärakasutamise ja vägivalla vastu. Viimase 25. aasta jooksul on Odanadi päästnud ja rehabiliteerinud rohkem kui 4,200 last, oma perekondadega taasühendanud 630 kadunud last, reidinud üle 700 bordelli, kohtusse kaevanud 150 inimkaubandusega tegelejat, ning seksuaalsest ärakasutamisest harinud rohkem kui 20,000 last, naist ja meest.

Üritusest osavõtt on tasuta, kuid soovitav annetus on 10 eurot. Kogu annetustest kogutud tulu saadetakse Indiasse Odanadi heategevusorganisatsioonile, et aidata päästa ja rehabiliteerida miljoneid inimkaubanduse ohvreid.

Üritus toimub pühapäeval, 5. märtsil kl 12.00 Goyoga stuudios Tallinnas.

Video 2016. aasta YST üritusest leiad SIIT!

YST koduleht asub SIIN.