Kuna internet on nii avalik koht, siis sinu tegevused ja postitused on nähtavad absoluutselt kõigile, ka siis, kui sul on kinnised kontod ja sa arvad, et sinu postitusi näevad ainult kõige lähemad sõbrad. Häkkeritele on kõik näha ja ükskõik mida sa ka sotsiaalmeediasse ei postitaks ning sealt ära ei kustutaks, siis see jääb sinna igaveseks alles.

Kui sa ei taha, et sinu postitatud informatsiooni kuritarvitataks ja sa ei ole huvitatud sellest, et keegi sulle liiga teeks, siis ära postita kunagi oma kontodele järgmisi asju, või lõpeta nende postitamine nüüdsest kohe.

Asukoht

Sa võid ju seda postitada heast tahtest, et mõni sõber saaks ka toredast üritusest osa, aga varastele ja halbade kavatsustega inimestele on see ideaalne sihtmärk. Kui mõni varas on välja uurinud, et sa elad üksinda ja nüüd näeb sinu asukohta kuskil kaugemal, on see talle suurepärane võimalus sinu armsasse koju sissemurdmiseks.

Telefoninumber

Sama lugu mis eelmise punktiga — tahad, et kõikidel sõpradel ja tuttavatel oleks sinu telefoninumber olemas, aga see võib lihtsasti sattuda valedesse kätesse.

Postitused, mida sa ei taha, et sinu tööandja näeks

Kas sa tõesti tahad, et su ülemus näeks, kui purjus ja piinlik sa olid eelmisel nädalavahetusel sõpradega pidutsedes? Arvatavasti mitte.

Postitused, mis võiksid mõnele politseinikule huvi pakkuda

Sellised postitused sünnivad alatihti purjus peaga ja ei ole tore hakata politseinikule seletama, et sa ei mõelnud midagi tõsiselt. Purjus peaga ei ole mõtet telefoni kätte võttagi.

Tundlikud töödetailid

Kui sa plaanid oma praeguses töökohas edasi olla, ei tasuks kunagi mõnel emotsiooniajendil jagada oma viha ülemuse või kolleegide vastu. See võib sulle rängalt kätte maksta.

Täiskasvanute pildid

Kui oled väga julge ja ei karda perverte, siis bikiinides rannapildid ei olegi kõige hullemad. Kuid pornograafilise alatooniga pilte ära küll jagama hakka.

Personaalsed detailid oma suhtest

Mitte keegi ei taha lugeda sinu dramaatilisest lahkuminekust või järjekordsest tülist oma elukaaslasega. Hoia need detailid endale ja tegele oma suhtega.

Pildid, kus sa oled oma armukesega, kuid tegelikult oled suhtes

See ei vaja isegi kommenteerimist. Sa ei taha ju, et terve maailm teaks ja eriti veel sinu suhtekaaslane.

Ähvardused

Kui sa tõesti tahad kedagi ähvardada (soovitame sul siiski seda mitte teha!), siis ära kasuta selleks sotsiaalmeediat.

Allikas: Awarenessact