Aga lõppkokkuvõttes ei olegi oluline mõelda brändidele, vaid hoopis transsoolistele modellidele endile, sest just nemad on pidanud taluma aastatepikkust diskrimineerimist ja äraütlemisi. Õnneks ei andnud nad alla ja nüüd on aeg moemaailmal neid aktsepteerida.

Heidame pilgu viiele transsoolisele modellile, kes vallutavad moe- ja meelelahutusmaailma:

1. Valentina Sampaio

Brasiilias sündinud Valentina Sampaio, kes tegi ajalugu olles esimene transsooline modell Victoria's Secreti inglite ridades, on kindlasti üks kõige menukamaid modelle 2019. aastal. Tal on muljetavaldav CV, sest eelnevalt on Sampaio olnud ka ilubrändi L'Oréal eestkõneleja ja poseerinud maailmakuulsate ajakirjade Elle U.S., Vanity Fair Italia ja Vogue Brasil kaantel.

2. Theodora 'Teddy' Quinlivan

Theodora 'Teddy' Quinlivan sai 2019. aasta augustis esimeseks transsooliseks modelliks, kes on nimetatud ka Chanel Beauty näoks, mis on kuulsa moemaja jaoks ajalooline otsus. Theodora "avastas" 2015. aastal Louis Vuittoni peadisainer Nicholas Ghesquière, kuid modell ei tunnistanud enne 2017. aasta septembrit avalikult, et on transsooline. Ta on kõndinud mitmete disainerite loomingus, näiteks Carolina Herrera, Louis Vuittoni, Jeremy Scotti, Diori kui ka Saint Laurenti moelavadel.

3. Hunter Schafer


Populaarse HBO sarja "Euphoria" peategelast kehastav Hunter Schafer on andekas modell ja näitleja, keda teavad mõne aasta pärast kõik. Lisaks suurepärasele stiilitunnetusele on Schaferil ka muljetavaldav töökogemuste nimekiri. Ta on olnud modell nii Diori, Miu Miu, Rick Owensi, Maison Margiela, Helmut Langi kui ka paljudele teistele moemajadele.

4. Indya Moore

Ajakiri Time nimetas näitleja ja modell Indya Moore'i üheks 2019. aastal kõige mõjuvõimsamaks inimeseks. Indya on üks teleseriaali Pose staare, muide, seal ongi juhtivates rollides ajalooliselt kõige rohkem transsoolisi näitlejaid. Indya modellikarjäär sai alguse juba 15aastaselt ning 24aastaselt töötas ta juba Diori ja Gucci heaks. 2017. aastal hakkas ta tegelema ka näitlemisega ja tegi oma debüüdi palju kiidetud filmis "Saturday Church".

5. Andreja Pejić


Austraalia modell Andreja Pejić pole kindlasti moemaailmas uus nägu, kuid ta ei rääkinud avalikult, et on transsooline enne 2013. aastat. Peale otsust "välja tulla" tuli tema ellu palju "esimesi kordi", näiteks oli ta esimene transsooline naine, kes lõi käed kosmeetikabrändiga ja poseeris mitmete ajakirjade kaantel.

Allikas: Harper's Bazaar Australia