2020. aasta alguses, mil fond tähistab oma 6. sünnipäeva, täitusid ka mitu märgilist teetähist — fondi kaudu on lootust ja elupäevi saanud 1000 Eesti vähipatsienti ning fondi on laekunud eestimaalaste annetustena kokku 10 miljonit eurot. “Oleme kuue aastaga tulnud uskumatult imelise teekonna. Fondi eriliste toetajate, vabatahtlike ja fännide toel oleme saanud rahastada kõikide Eesti inimeste ravi, kes on fondi poole pöördunud ja kuuluvad meie sihtgruppi," tõdes vähiravifondi asutaja ja juhataja Toivo Tänavsuu mõned nädalad tagasi Tartu Ülikooli Kliinikumis toimunud pressikonverentsil.

Suurem osa tänuõhtu külalistest olid fondi tublid vabatahtlikud Tallinnast, Pärnust, Tartust, Lõuna-Eestist, Kuusalust ja mitmelt poolt veel. Inimesed, kes panustavad regulaarselt aega ja energiat, et koguda kokku heategusid. Kui fondi vabatahtlikke nimekirja kuulub üle 200 inimese, siis neist aktiivsed on umbes pooled. 12 fondi vabatahtlikku said tänuõhtul Roman Tavasti töökojas valminud tänumärgid, näiteks pälvis selle ka pikka aega fondi nõukogu juhtinud Rita Rätsepp.

Tänuõhtul esinesid ansambel Noorkuu ja Marek Sadam, keda saatis Tõnu Laikre. Vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu ja tegevjuht Katrin Kuusemäe rääkisid fondi käekäigust.

Terve pika õhtu viibis üritusel sotsiaalminister Tanel Kiik, kes pidas ka kõne. Minister ütles, et on piinlik, et vähiravifond toetab rahaliselt ka riiki läbi ravimite käibemaksu. Fond pälvis mullu 115 000 eurot riigieelarvelise tegevustoetusena (tänavu jääb toetuse summa 20 000 euro peale). Samas tasuti 270 000 eurot riigikassasse ravimite käibemaksuna. “Lisaks moraalne toetus: oleme Eesti tervishoiusüsteemis ühe terava probleemi sisuliselt likvideerinud,” ütleb Tänavsuu.

Oleviste koguduse diakon Rene Nairismägi rääkis sellest, mida tähendab päriselt armastus ja hoolimine: ta ütles, et see pole niiivõrd tunne, kuivõrd otsus ja tegu.

Peo kulud katsid vähiravifondi missiooni kalliks peavad Eesti ettevõtjad.