Katie märkas oma kulmu kohal punnikest, mis kasvas ning tegi haiget ja nagu kõik teised naised maailmas, otsustas ta selle tühjaks pigistada. Kuid seekord ei olnud tegu lihtsa nahaaluse vistrikuga, vaid hoopis stafülokokk-nakkusega, mis oli haaranud endasse mitte ainult naha pealmise kihi, vaid tunginud ka sügavamale. Selline nakkus võib halvemal juhul lõppeda siseorganite tugeva kahjustuse või isegi surmaga.

Õnneks lõppes kõik hästi. Katie läks haiglasse, sest pigistamisest tingitud valu oli nii suur, et ei lasknud tal öösiti magadagi, ta sai spetsialistide hoole all neli päeva ravi ja infektsioon paranes. Kuid kuna nakkus oli ta näos, oli suur oht, et see levib edasi ning Katie oleks võinud õigeaegselt abita jäädes kas silmanägemise kaotada või ajukahjustuse saada.

Nahaarst dr Jessica Krant ütles väljaandele The Huffington Post, et taolised punnid jäävad tihti tähelepanuta ja neid aetakse tavaliste vistrikega sageli segamini. Ta soovitab väga sügavate, punaste ja valulike punnide puhul alati spetsialisti poole pöörduda ja mitte neid ise kodus näppima hakata. Kodus, nagu Katie juhtum tõestas, võid oma nahale ja tervisele hoopis rohkem kahju teha ning põletiku edasi vereringesse lasta, sealt aga liigub see edasi silma, ajju, liigestesse ja luudesse, kust on oluliselt keerulisem seda välja ravida.

Aga kui sa just tingimata pead oma punne kodus näppima, tee seda vähemalt õigesti:

Esiteks pea meeles dr Kranti hoiatust, et punni pigistamine on alati risk ja vähegi tõsisema vistriku kallale minnes norid iseendaga tüli. Väga lihtne on põletikku edasi kanda ning anda võimaluse tõsiste kahjustuste tekkimiseks.

Kui oled valmis riski võtma, auruta nägu kõigepealt pehmeks, et mäda saaks lihtsamini välja.

Kasuta ravimeid. Kas arsti poolt välja kirjutatud või apteegist ostetuid.

Ära. Noki!!! Ükskõik kui suur ja ahvatlev su vistrik ka poleks, ära noki! Mine nahaarsti või kosmeetiku vastuvõtule, kes oskab aidata.

Katie aga soovib kõikidele noortele naistele meelde tuletada, kui oluline on oma näol kasutada ainult puhtaid tooteid. "Pese oma meigipintsleid korralikult," hoiatab ta, pannes oma olahvatusohtliku vistriku tekkimise põhisüüks just räpase meigipintsli.