Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul näitab statistika, et telefonide kaotamine või vargused tõusevad jaanipäeval ja aastavahetusel mitmekordsele tasemele.

“Kõige rohkem läheb seadmeid kaduma avalikes kohtades, kus on palju rahvast — Vabaduse väljakul, tänavatel ja baarides, aga ka taksos,” hoiatas Seliov ja soovitas enne väljaminekut telefoni sisust varukoopia teha.

“Probleemide vältimiseks ärge hoidke telefone tagataskus, kus rakettide laskmise ja õnnitlemise melus pole kadumist tunda. Samuti kasutage find my phone tüüpi rakendusi, mis aitavad jalutama läinud seadme positsioneerida. Palju seadmeid kukub napsuse peaga maha või lumehange ja kiire tegutsemisega on võimalik see üles leida ja suurem kaotus ära hoida,” ütles Seliov.

Tele2 klienditeenindusdirektori kinnitusel tuleb telefoni varguse korral koheselt võtta ühendust oma mobiilioperaatori klienditeenindusega. “Kiire teatamine on vajalik, et SIM-kaart ja kõik teenused sulgeda ning sellega lisakulu ära hoida,” soovitas Seliov.