On kolmteist humoorikat (rasedate jaoks mitte!) olukorda, mida enamik lapseootel naisi peaaegu igapäevaselt kogeb ja ehkki kõrvaltvaataja jaoks tundub see kõik väga naljakas, siis mehed, pange kõrvataha — naine ootab teie toetust.

1. Iga asja peale nutmine: mehed, selle asemel et ärrituda, olge lihtsalt olemas ja püüdke mõista. Jah, te ei mõista, aga püüdke siis vähemalt aktsepteerida.

2. Pidevalt vetsus käimine: ta ei saa sinna ju midagi parata, seega lõpeta silmade pööritamine ja paku, et hoiad nii kaua näiteks tema mantlit või käekotti.

3. Ootamine, et kõhtu oleks näha… ja siis ootamine, et kasvamine lõppeks: enamik rasedaid naisi ei suuda ära oodata, et nende armsat beebikõhtu oleks juba näha, kuid ühel hetkel tekib tunne, et see on juba liiga suur. Mees võiks kinnitada oma naisele, kui imeline ta välja näeb. Igal ajal.

4. Kesköine söömine: mitte mingil juhul ära küsi, et kas see ikka on vajalik ja kas naine oma kaalu peale ei mõtlegi. Pigem uuri, kas külmkapis on kõik vajalik ikka olemas.

5. Erinevate nõuannete saamine, mida naine ei taha: tal on juba piisavalt targutajaid, kes kõik teavad millegipärast paremini, mida ta tegema peaks. Ära ole üks nendest.

6. Kõik, mis maha kukub, on ajalugu: ilmselgelt on sinul praegu lihtsam kummardada, lihtsalt tee seda.

7. Rasedate nägemine igal pool: kui millelegi pidevalt keskenduda, siis näeb seda tõesti igal pool. Võid lihtsalt oma elevil naisele kaasa noogutada ja nentida, et jah, tõesti, veel üks rase naine.

8. Vähene magamine ja sellest tingitud ärritus: osadel rasedatel naistel on eriti raseduse lõpupoole väga raske ja keeruline magada. Võid talle välja pakkuda, et ehk sooviks ta teha lõunauinaku ja sina sel ajal koristad näiteks kodu.

9. Huvitavad toidukooslused on tema parimad sõbrad: enamikel lapseootel naistel tekivad uued ja huvitavad isud. Proovi märgata, kas naise jaoks olulised toiduained on ikka külmkapis olemas.

10. Juuksed muutuvad paksuks ja tihedaks… või siis vastupidi: kuna kehas toimuvad erinevad hormonaalsed muutused, siis mõjub see ka naiste juustele. Proovi olla toetav, mistahes muutusi ta ka läbi ei elaks.

11. Norskamine: osad rasedad hakkavad norskama. Proovi sellega see vähene aeg leppida, enamasti kaob see iseenesest peale lapse saamist.

12. Kõige unustamine: ükskõik kui palju sa talle midagi ka ei räägiks ning võib-olla oli ta enne rasedust see, kellel oli alati kõik kõigi kohta meeles, siis nüüd on asjalood muutunud. Ta ei mäleta enam mitte midagi ja ta tunneb ennast sellepärast halvasti. Ära süvenda seda tunnet.

13. Aevastamine muutub number ühe kinnihoidmise maratoniks: suur osa lapseootel naistest seisab ühel hetkel silmitsi põiepidamatusega ja tunneb, nagu pidevalt oleksid tilgad püksis. Aitavad Kegeli harjutused ja mees, kes selle üle ei naera.

Allikas: Brightside