Vanahärra Igor võitleb soolevähiga ja tema ravimile kulub üle 2500 euro kuus

“Jaanuaris 2014 avastati mul soolevähk, mis otsustati kohe opereerida. Peale seda tehti neli kuud keemiaravi. Seejärel käisin kontrollis.

Kahjuks mõne aasta pärast kontroll näitas, et maksas on tekkinud kaks uut kollet ning üks ka paremas kopsus. Kohe hakkasin keemiaravi saama, mis alguses aitas, kuid aasta pärast enamei mõjunud. Vähikolded olid suurenenud. Arst ütles, et haigekassa kaetud ravi ei aita ja ainuke võimalus on pöörduda vähiravifondi poole, mis toetab kallimaid ja efektiivsemaid ravisid.

Loomulikult olime väga mures, kas saame toetust, sest mina olen juba pensionär. Hea uudis tuli just enne mu 72. sünnipäeva! Vähiravifondi toetab mu ravi!

Terve perekond on väga õnnelikud ja südamest tänulikud vähiravifondile. Mina ootan oma esimesi lapselapsi, kes peaksid sündima suve lõpus ja väga loodan, et mul on veel aega nautida vanaisaelu."

Proua A. võitleb kõhunäärme pahaloomulise kasvajaga ja tema ravile kulub juba aasta algusest alates ligi 2000 eurot kuus

"Südamest tänan teid positiivse otsuse eest. Vähiga olen võidelnud alates juulist 2016. Kui onkoloog teavitas kõhunäärmepea pahaloomulisest kasvajast, mis on kolmandas staadiumis ja mitteopereeritav, siis tundsin nagu maa oleks jalgade alt ära vajunud. Mõtlesin, et mind tabab sama saatus, mis minu ema, kes suri pool aastat pärast sama diagnoosi saamist. Mu vend on samuti läinud sama haigusega, mis avastati üks kuu enne tema surma.

Vahel on mul enesetunne väga halb, kõik valutab ja jõudu pole. Kuid soovin edasi tegutseda. Mul on väga toredad lapsed ja lapselapsed, kes mind rahustavad ja abistavad ning lootust ja kindlustunnet sisendavad. See aitab haigusega võidelda. Püüan oma pere tõttu haigusega võidelda kõigest väest. Tänu fondi annetajatele on mul rohkem lootust elule.

Meie perele on vähiravifondi toetus saatuse kingitus, sest sellist ravisummat endal välja käia ei olnud võimalik. Täname vähiravifondi inimesi ja annetajaid.”

Proua S. võitleb kopsu sarkomatoidse mesotelioomiga ja tema ravi maksab ligi 6000 eurot kuus

"Minu võitlus vähiga sai alguse kuus aastat tagasi kui tundsin tükikest rinnas ja arstile pöördumise järel diagnoositi rinnavähk. Õnneks ei olnud vähk veel kaugele (lümfisõlmedeni) jõudnud ja rinna eemaldamisega said kõik vähikolded organismist eemaldatud.

Tolle aasta kevadel koos 70. juubeli tähistamisega tuli teha ka otsus töölt lõplikult koju jääda ja enda ravimisele keskenduda. Peale operatsiooni sain neli keemiaravi kuuri ning seejärel bioloogilist ravi ühe aasta vältel. Peale mitut aastat kontrollis käimist tervis juba taastus, uusi vähikoldeid ei avastatud ja arstid tunnistasid mind paranenuks.

2017 aasta veebruaris haigestusin, arvates alguses, et tegemist on tavalise talvise viirusega. Kui aga köha läks järjest hullemaks ja tekkis õhupuudus.

Suure ehmatusega diagnoositi mul parema kopsu sarkomatoidne mesotelioom, haruldane ja väga agressiivne kopsuvähi vorm.

Alustasin keemiaraviga, mis poole aasta möödudes näitas isegi vähest positiivset mõju. Kui aga peale kolmekuulist vahepausi uuesti uuringud tegime, selgus tõsiasi, et vähk on üsnagi agressiivselt edasi arenenud ja ka metastaase laiali ajanud. Dr Jaal otsustas katsetada veel ka teist tüüpi keemiaraviga, mis aga mõjus laastavalt minu üldisele tervislikule seisundile. Jõud kadus järk-järgult, ainuüksi toast kööki minek valmistas juba ületamatuid raskusi. Päris lootusetu hääbumise tunne tekkis.

Märtsi lõpus järjekordsele vastuvõtule minnes rääkis dr Jaal, et oli vahepeal tutvunud uute mesotelioomi ravimisvõimaluste uuringutega, lasknud minu vähirakke veelkord analüüsida ja saanud positiivse vastuse, et suurem enamus minu vähirakkudest peaksid hästi alluma pembrolisumaab ravile, mida aga haigekassa paraku ei kompenseeri. Dr Jaali soovitusel tegime koos tütrega rahastuse taotluse vähiravifondile Kingitud Elu ja minu suureks rõõmuks tuligi positiivne otsus, esialgu küll kolmeks esimeseks kuuks.

See otsus on tohutu kergendus ja lootusekiir, et ehk tõesti on olemas ravim, mis võimaldab mu elupäevi pikendada ja fondi abil ka võimalus seda ravi saada. Kolm kuud ravi maksab üle 15 000 euro, pensionäril pole paraku sellist summat kusagilt võtta. Pole suuremat kingitust kui täiendavad elupäevad, et näha oma südamega tehtud töö edasiarenemist; et näha andekate lapselaste sirgumist, eneseotsinguid ja suurte eesmärkide poole liikumist; et näha 100 aastase Eesti uusi püüdlusi ja sihte!
Suur tänu fondi töötajatele ja kõigile headele annetajatele, tänu kellele minu lootusekiir püsib!"

66-aastane isa ja vanaisa Mart sai fondilt abi eesnäärmevähiravis ning tema kuus ravikuuri maksavad kokku 25 000 eurot, millest Mart ise katab 6300 eurot

"2013. aasta augustis läksin perearsti juurde, kuna tundsin end halvasti. Tehes vereanalüüsi, selgus, et PSA näitaja on väga kõrge. Täpsema diagnoosi saamiseks suunati mind uroloogi juurde. Pärast skeletiuuringut selgus, et vähisiirded on arenenud juba luude peale. Diagnoosiks sain kaugelearenenud eesnäärmevähk.

See diagnoos oli tervele perele suur šokk, olin ju olnud terve ja aktiivne inimene. Diagnoosiga leppimine võttis meil kaua aega. Me lihtsalt ei tahtnud seda uskuda. Koheselt alustati ka raviga. Alguses määrati mulle hormoonravi. Ravi oli edukas aasta aega. Siis läksid näitajad taas halvaks, kutsuti kokku konsiilium, kes määras mulle keemiaravi.

Keemiaravi tehti mulle kuus korda. PSA näit püsis stabiilsena pool aastat ja hakkas siis jälle järsult tõusma. 2016.aasta mais määras dr. Pokker mulle Zytiga tabletiravi. Need kallid tabletid läksid veel haigekassa rahastamise alla. Nende mõju oli väga tõhus ja ravi nendega kestis peaaegu kaks aastat.
Tegemist on olnud väga raske võitlusega, aga ei mina ega mu pere ole kordagi alla andnud. Oleme väga ühtehoidev ja alati üksteisele toeks. Iga tagasilöök on raske, aga oleme alati püüdnud jääda positiivseks. Usun, et see on väga oluline.

Suured-suured tänud vähiravifondile ja annetajatele toetuste eest! Uus ravim Xofigo annab meie perele lootust ja võimaluse edasi võidelda. Aeg on kõige suurem kingitus. Raske on sõnadesse panna, mida teie kõigi toetus minu perele ja minule tähendab. Aitäh teile, et kingite juurde seda väärtuslikku aega, mida saan oma perega veeta. Uskumatu, kui palju suure südamega inimesi meie ümber on. Oleme elanud südamest kaasa Vähiravifondi lugudes olevatele inimestele. Soovime teile kõigile palju tervist ja vähiravifondile palju jaksu nende tegemistes."

Allan saab fondilt abi võitluses ninaneelu pahaloomulise kasvajaga ja mehe kolme kuu ravile kulub üle 15 000 euro

"2016. aasta novembris diagnoositi mul ninaneelu phaloomuline kasvaja, metastaasidega maksas ja luudes. Sama aasta lõpus alustati keemiaraviga. 2017. aasta mais lisandus ka algkolde kiiritusravi. Kuna algsel ravimil puudus vajalik efekt, olid aga tugevad ja ebameeldivad kõrvalmõjud, siis toimus üleminek uuele ravimile, millel oli positiivne raviefekt — kolded kahanesid.

Kahjuks aga on sel ravimil tugevad kõrvaltoimed ja pikemaaegsel tarvitamisel ei talunud organism seda enam hästi ja tekkis vajadus leida mingi uus ja vähemtoksiline ravim. Analüüside alusel oli näidustatud immuunravi ravimiga nivolumab. Kuna antud ravim ei kuulu haigekassa poolt rahastatavate ravimite hulka, pöördusin vähiravifondi poole, kes langetas positiivse otsuse.

Olen südamest tänulik nii fondi asutajatele, nõukogule, tegevjuhtkonnale ja kõigile annetajatele minule osaks saanud rahalise toetuse ning heatahtliku suhtumise eest. Soovin teile kõigile jätkuvat heatahtlikkust, abivalmidust ja jõudu teie tänuväärses töös vähihaigete aitamisel."

Toeta ja jaga!

Sina saad tuua lootust sinna, kus on kurbus, ahastus, hirm ja lootusetus: www.kingitudelu.ee/annetajale