Uurisime kahelt anonüümseks jääda soovivalt Naisteka lugejalt, kuidas nemad suhtuvad Halloweeni tähistamisesse. Saime kaks väga erinevat arvamust.

Tulevad ja hakkavad saunaõhtut segama!

“Tõesti ei mõista, miks on vaja Ameerika traditsioone Eestisse üle tuua. Halloweeni tähistamist ei mõista ma kohe üldse. Elan muidu rahulikus alevikus, aga eelmisel aastal rikkus Halloween minu mõnusa õhtupooliku täiesti ära. Seletasin kümnetele lastele, et tulgu nad mardipäeval, meie enda eestlaste pühal tagasi. No mis jama see on, et tulevad ukse taha karjuma “komm või pomm”? Kostüümiks on selga visatud midagi suvalist, üldse ei nähta vaeva ja mõeldakse, et karjuvad paar sõna ning saavad vastutasuks hunniku komme.

Lähen juba närvi sellest mõttest, et laupäeval ei saa rahulikult sauna minna. Meil on aleviku peale Facebooki grupp ka, seal arutasime, et ehk võiksid need inimesed, kellele see Halloweeni-värk meeldib, oma ukse kuidagi kindlalt ära kaunistada, et lapsed saaksid siis nende inimeste ukse taha oma tsirkust tegema minna. Mina tahaksin sellest jamast välja jääda.”

Ideaalne võimalus sõpradega kostüümipidu pidada

“Mõne päeva pärast on Halloween, mida olen oma sõpruskonnaga mitu aastat tähistanud ja meile meeldib see traditsioon väga. Oleme kõik kolmekümnendates ja nüüd oleme järjestikku mitu aastat Halloweeni suurelt ette võtnud. Ja see on olnud tõesti väga lahe! Näeme mitu nädalat vaeva, mõtleme välja ägedad kostüümid, teeme huvitavaid toite ja värvilisi jooke, kaunistame peopaiga korralikult ära ja vaatame õudusfilme. See on üks lahedamaid pidusid igal aastal! Samuti ei häiri mind lapsed, kes ukse taga käivad. Me ju teame seltskonnaga, et nad tulevad nagunii ning selle tarbeks on meil varutud suur hulk komme.

Minu meelest on väga lahe, kui lapsed Halloweeni tähistavad. Nad ju näevad ka vaeva, et ennast eriti hirmsaks maskeerida. Ma ei ole näinud ise veel ühtegi last, kes oleks täiesti tavalise välimusega ukse taha tulnud. Igatahes on see palju parem kui see, et on järjekordne õhtu, kus lapsed lihtsalt istuvad ekraani taga.

See aasta jätame küll oma seltskonnaga Halloweeni tähistamise koroona tõttu ära, tundub mõistlik. Aga lapsed vabas õhus ringi jooksmas ja enda jaoks õhtut huvitavaks tegemas — miks ka mitte?”

ÜLESKUTSE: Hea lugeja, kuidas suhtud sina Halloweeni tähistamisesse? Räägi kommentaarides, kas sinu meelest võiks seda püha pidada või oled sellele tungivalt vastu?