Neid kaheksat fakti sa tõenäoliselt veel kuulnud ei ole:

1. Ta tilgutas vahetult enne tseremooniat oma kleidi peale parfüümi

Oih! Diana pulmapäeva meigikunstiku, Barbara Daly sõnul tilgutas Diana kogemata vahetult enne tseremoonia algust oma imekaunile pulmakleidile parfüümi, mis jättis sellele ka pleki. Diana soovis parasjagu tilgutada oma lemmikparfüümi, Quelques Fleurs'i oma randmetele, kuid osa sellest tilkus ka kleidile. Kuna neil polnud aega just väga palju, pidi Diana mõtlema kiiresti välja lahenduse ehk ta lihtsalt kattis käega pleki ära, kui ta Londonis asuvasse St. Pauli katedraali sisenes.

2. Ta jättis oma tõotustest sõna "alluma" ära

Diana oli esimene kuningliku pere liige, kes seda tegi. New York Timesi andmetel lubas Diana vaid "teda armastada, toetada, austada ja hoida, nii heas kui ka halvas". Seda sama tegid ka prints William ja Kate Middleton, kui nad 2011. aastal abiellusid.

3. Pulm läks maksma 48 miljonit dollarit... 1981. aastal

Kuid Business Insideri andmetel, kui arvestame ka inflatsiooniga, võrduks see tänasel päeval 110 miljoni dollariga. Vapustav!

4. Dianal oli olemas ka tagavarakleit

Sajandi pulmakleidi disaininud Elizabeth Emanueli andmetel ei peatunud meedia millegi ees, et saada juba enne pulmapäeva teada, milline printsess Diana kleit välja näeb ja selle tulemusena võeti kasutusele mitmed ettevaatusabinõud. Sealhulgas ka tagavarakleit, mis oli valmistatud samast kangast, aga oli natukene tagasihoidlikum.

5. Tema pruudikingad peitsid endas salajast sõnumit

Need erilised kingad ei olnud kaetud mitte ainult 540 litri ja 130 pärliga, vaid nende põhjadele oli käsitsi maalitud ka tähed "C" ja "D" (Charles ja Diana).

6. Kleidi vöökohale oli õmmeldud teemantidega kaetud hobuseraud

See oli Diana elulookirjutaja, Tina Browni sõnul vajalik heaks õnneks.

7. Ta oli mõelnud välja ka plaani vihmaseks päevaks

Kleit valmis üsna kergest kangast, mis tähendas, et kui pulmapäeval peaks sadama vihma, oleks see rikutud ja see tegi kleidi disaineritele muret. Seetõttu valisid nad välja ka mõned päikesevarjud, mille nad katsid valge ja elevandiluukarva kangaga, et keegi ei saaks enne õiget hetke Diana kleidi värvi ära arvata. "Need olid kaetud sama pitsiga, mis kleit ja neile oli käsitsi õmmeldud pisikesed pärlid ja litrid," rääkis Elizabeth Emanuel Daily Mailile. Õnneks ei läinud neid kunagi vaja...

8. Ta ostis oma ikoonilise safiir sõrmuse kataloogist

Jah, tema 12-karaadine safiir, mida ümbritsesid 14 teemanti (ja mida täna kannab Kate Middleton), ei olnudki spetsiaalselt talle tehtud, nagu kuninglik traditisooni tavaliselt dikteerib. Selle asemel valis Diana ise selle välja Garrardi juveeli kollektsiooni kataloogist. Kuidas nii? See meenutas nimelt Dianale tema ema pulmasõrmust.

Allikas: PureWow