1. Hoolitse oma riiete eest. Vihma ja pakase üleelamiseks on sul vaja kvaliteetseid rõivaid, kuid kvaliteedi eest tuleb paratamatult maksta. Mõtle pikemalt ette ja hoolitse oma riiete eest, olgu selleks siis viis aastat vana mantli uuesti impregneerimine või saabaste viksi­mine, pisut hoolitsust tasub alati ära.
  2. Unusta moenarrused. Pikemalt ette mõtlemine tähendab seda, et sa ei pööra tähelepanu lühiajalistele trendidele ja õpid ostma asju, mis sulle tõepoolest meeldivad. See ei tähenda, et sa moega kaasas ei käi. Näiteks värviline vihmamantel, mis ei lähe kunagi moest, hoiab sind endiselt kuivana.
  3. Sea mugavus esikohale. Miski ei riku päeva rohkem kui villi hõõrutud kand või veritsev varvas, seepärast osta vaid tõeliselt mugavaid jalatseid. Sel juhul valid sa suurema tõenäosusega jalgsi liikumise ja see on täiuslikult lagom, sest hingad ühtlasi värsket õhku ja teed kerge trenni.

Küllap oled kuulnud Rootsi vanasõna: „Ei ole halba ilma, on vaid halb riietus.” Rootslased viitavad sellele naljatades, kui lobisevad turistidega kärekülmadest talvedest, kuid selline lähenemine vastabki suurel määral tegelikkusele. Rootslased oskavad suurepäraselt toime tulla külma ilma ja ilmamuutusega aastaaegade vaheldumisel. Kõik teavad, et selleks, et oleks soe, tuleb riietuda kihiliselt; kõik teavad, et ihule kõige lähemal peab olema villane kiht. Nimetagem seda lagom’likuks ellusuhtumiseks – tee oma kodu piisavalt stiilseks ja mugavaks, et nautida seal olemist, kuid hoolitse selle eest, et su garderoob on ilmastikule sobiv, kui on aeg loodusjõududega kohtuda.

Kui ma välismaale kolisin, kulus mul kuid, et harjuda elama aknataguse termomeetrita. Rootslastel on aastaaegadele vastav garderoob, mis on sageli paigutatud pööningule hoiukappi, kust saab ühele aastaajale vastava kasti järgmise vastu mugavalt välja vahetada. Sellise lähenemisega ei ole tõepoolest halba ilma — sest kui sinu akna taga on termomeeter, oskad alati valida ilmale sobivad riided.

Tahad seda raamatut endale? Hoia Naisteka Facebookil silma peal, sest kohe-kohe läheb seal käima põnev raamatuloos!