Selle asemel, et terve salk juukseid maha lõigata, jagavad juuksurid parimaid nippe, kuidas näts käärideta juustest kätte saada.

1. Õli

“Kõik õlibaasil tooted töötavad väga hästi,” selgitab juuksebrändi Matrix spetsialist Michelle O’Connor. “Seda seetõttu, et enamik närimiskumme on vett hülgavad ja kipuvad kleepuma õlibaasil ainete külge.” Seetõttu võib just õlibaasil toodetest (oliiviõli, kookosrasv…) olla kasu, et näts juustest välja saada.

2. Pähklivõi

Sul ei ole kodus ühtegi toitvat õli? Ära muretse, sest kui sul on pähklivõid, saad kasutada ka seda. Mida kreemjam toode, seda parem, sest siis ei satu pähklitükid su juustesse.

Niisiis, kui sul on pähklivõi olemas, eralda juuksed, millesse näts kinnitus ja kanna pähklivõid nendele karvakestele. Lase sel hetk mõjuda — õli ja nätsu hüdrofoobsed osakesed kinnituvad teineteise külge — ja mõne minuti pärast peaksid nätsu juustest kätte saama.

3. Jää

Kui mõte kanda pähklivõid juustesse on sinu jaoks pisut liiga veider, soovitab kuulsuste juuksur Nick Stenson sul näts hoopis juustest välja “külmutada”. Selleks hoia üksikuid jääkuubikuid või tervet pakki jääd nätsu vastas, kuni see kõvemaks läheb. Kui see on jääs, peaks seda olema lihtne karvakeste küljest eemaldada.

4. Äädikas

Stenson soovitab kasutada ka äädikat, sest selle happeline koostis aitab samuti nätsu juustest kätte saada. Lihtsalt kata juuksed mõneks minutiks äädikaga ja kammi seejärel näts juustest välja.

Siiski, kui näts on sattunud su peanahale, tasuks äädikast hoiduda, sest see võib peanahka ärritada ja kasvatada päikesepõletuse tekkimise ohtu. Lisaks võib see juukseid kuivatada, eriti, kui sul on kuivad juuksed, mistõttu sel juhul tasuks jääda õli või jääkuubikute juurde.

Allikas: MindBodyGreen