Nimelt väidab Montana ülikooli bioloogiaprofessor Douglas Emlen, et entomoloogid, kes töötavad tihti prussakatega, muutuvad nende vastu aja jooksul allergiliseks ja samal ajal tekib neil allergiline reaktsioon ka kohvi vastu.

Dr Emlen meenutas, kuidas tudengina sõitis ta 80ndatel koos professoriga ühest linnast teise, et teha ülikooli jaoks uurimustööd ja kuna see oli aeg, mil Starbucksi kohvikud ei olnud veel igal pool, oli väga raske saada head kohvi. "Ta oli kofeiinist tohutult sõltuvuses," rääkis Douglas. "Me pidime sõitma kiirteedelt maha, et leida head kohvi. Ma mõtlen, et me sõitsime 45 minutit kiirteedest eemale, et leida head kohta, kust saaks värskelt jahvatatud ubadest valmistatud kohvi. Mina veel olin seetõttu väga pahane, sest raiskasime palju aega, et tema sõltuvust toita, sest ta vajas kohvi iga paari tunni järel. Ja lõpuks ta selgitas mulle, et ta saabki juua vaid värskelt jahvatatud ubadest valmistatud kohvi ja seda prussakate pärast."

Dr Emleni sõnul oli professor väitnud, et kuna ta õpetas pikki aastaid entomoloogiat ja pidi töötama prussakatega, tekkis tal nende vastu väga tõsine allergia. "Ta ei tohtinud neid isegi puudutada, tal tekkis kohe halb allergiline reaktsioon," selgitas dr Elmen. Ja seetõttu ei tohtinud professor juua ka eelnevalt jahvatatud ubadest valmistatud kohvi, sest kui ta oli seda uurinud, avastas ta, et seal peitub ka jahvatatud prussakaid, mida pole võimalik välja filtreerida. "Seega, see kõik seguneb kohviga."

Muide, dr Emleni sõnul võib ka šokolaad, mida valmistatakse kakaoubadest, mingil määral putukaid sisaldada. Aga, kui mõelda, et paljud inimesed juba söövadki vabatahtlikult putukaid, siis mis see pisikene jahvatatud prussakas ikka halba teha saab, või mis?