Kuigi sa ei saa mõjutada sinust sõltumatuid tegureid, näiteks ummikuid, on mõned hommikused harjumused, mis suure tõenäosusega sinu päeva rikuvad.

Loed esimese asjana meile

Su aju pole selleks veel valmis — kõikideks nendeks nõudmisteks, palveteks, küsimusteks ja kinnitusteks. Kui sa vaatad e-kirju veel enne kui oled jõudnud võtta paar minutit iseendale ja lubada endal täielikult üles ärgata, tunned juba enne voodist püsti tõusmist, et oled maha jäänud.

Vaatad sotsiaalmeediat

Võime juba etteruttavalt öelda, et sind ei oota seal ees midagi head. Jah, sa võid leida video armsast kutsikast, aga selle kaaluvad üle masendavad artiklid ja pildid kohtadest, kuhu sa tead, et sa ei jõua. Sotsiaalmeedia ei suuda kahjuks tekitada tunnet, et maailm on imeline paik.

Vaatad uudiseid

Sulle meeldib hommikusööki valmistades kuulata inimesi rääkimas? Ära pane uudiseid käima. Millal oli viimane kord, kui kõik televiisorist tulevad uudised olid positiivsed? Loomulikult ei saa sa igavesti vältida seda, mis maailmas toimub, aga sinu aju on hommikul veel habras. Ära lase endale esimese asjana ligi negatiivsust, vaid kui tõesti soovid televiisori tööle panna, lase mängida mõnel lõbusal telesarjal.

Jood liiga palju kohvi

Üks kohvitass võib sind päevaks ette valmistada ja anda kasutegureid, aga ära looda, et kolm kohvitassi võimsama imerohuna mõjub. Ükskõik, kui väsinud sa ka poleks. Saavutad juba ühe kohvitassiga kohvi ergutava toime ja kui sellega liiale lähed, tunned end lihtsalt ärevana ning pead tihti tualetti jooksma.

Lähed tagasi magama

Kui äratuskell heliseb, tõuse kohe püsti. Nii lihtne see ongi. Ära lükka kella edasi ja jää uuesti magama. Uuesti üles ärkamine on veelgi raskem kui nüüd ja kohe püsti tõusmine. See ei tule ka sinu ajule kasuks, kui iga 15-20 minuti järel äkiliselt üles ärkama pead. Kui oled juba kord üles ärganud, on kõige raskem hetk juba selja taga. Tõuse püsti ja alusta päeva.

Kasutad äkilist äratuskella helinat

Ära kasuta sellist äratuskella helinat, mis tekitab tunde nagu sinu magamistoas oleks just pangarööv toimunud. Alusta päeva meeldiva muusika või loodushelidega, mis järkjärgult tempokamaks ja kõvemaks muutub. Sul pole mitte mingisugust põhjust juba enne silmade avamist paanikat tekitada.

Valid vale riietuse

Mõtle eesolevale päevale, töökeskkonnale ja tee kindlaks, et sul oleks mugav. Vali sügisel ja talvel alati mida sellist, milles sul on soe. Kevadel ja suvel vali kangad, mis lasevad õhku läbi. Ära ole põikpäine ega vali riietus, mis näeb ilus välja, aga on ebamugav.

Lähed järjepidevalt kodust liiga hilja välja

Sa juba tead, missugune on liiklus ajal, mil pead tööle sõitma. Sul pole vaja muuta seda teekonda närviliseks ja ohtlikuks ning jõuda tööle, tundes end äärmiselt ärevana. Mine kodust vähemalt paar minutit hiljem välja. Sellest juba piisab, et mitte igal hommikul kiirustada ja alustada oma päeva rahulikult.

Sööd liiga palju suhkrut

Lisaks sellele, et suhkrune saiake ei mõju hästi sinu figuurile, mõjutab see ka sinu veresuhkru taset liialt. See võib tekitada sinus tujuka ja unise tunde.

Ütled liiga vara „jah“

Ükskõik, mida sul ka ei paluta hommikul esimese asjana teha, ütle, et sa vastad kolleegile varsti. Sa ei oska hommikul esimese asjana ette teada, kui palju aega sul sel päeval olema saab ja mis sind ees ootab. Ära ütle uutele kohustustele „jah“ enne kui kell saab vähemalt 10.

Jätad endast maha sassis toa

Tee oma voodi ära. See võtab aega maksimaalselt ühe minuti, kuid aitab sul toast lahkudes mõelda: „See näeb hea välja. Mind ootab õhtul ees korras tuba“ ja mitte: „Minu elu variseb koost.“

Jääd voodile istuma

Tõuse kohe põsti. Ära jää istuma. Kui hetkeks voodisse jäädki, võta need mõned minutid venitamiseks. Kui jääd aga lihtsalt lamama või istuma, on uuesti püsti saamine raske.

Sa ei joo vett

Ära joo hommikul esimese asjana kohvi. Haara parem klassitäis vett. See äratab sinu seedeelundkonna üles ja ergutab ka aju. Kui sa ei joo juba esimese asjana vett, siis suure tõenäosusega tuleb sul vee joomine meelde alles tunduvalt hiljem.

Allikas: Madamenoire.com