26aastane ema sõitis koos oma 3aastase tütrega autoga, kui põrkas õnnetult kokku koolibussiga. Õnnetuse karm külg on see, et kõige suuremaks kannatajaks selles õnnetuses oli just väike tüdruk, kes paraku suri. Ema ja üks õpilane, kes istus koolibussis, said pisikesi vigastusi.

Kuidas selline asi juhtuda sai? Meedia sõnul istus tüdruk nõuetekohaselt lapseistmel ja ka turvavööd olid kinnitatud. Politsei aga väitis, et tragöödia põhiline süüdlane oli lapse käes olnud tahvelarvuti, mis lendas lapsele vastu pead.

Loodame, et see kohutav õnnetus on õppetunniks kõigile teistele lapsevanematele, kes võiksid järgmine kord, kui lapsele autos nutitelefoni või tahvelarvuti kätte annavad, korraks mõelda. Selleks, et sarnaseid intsidente vältida, peaks nutiseade olema korralikult näiteks eesoleva istme külge kinnitatud.

Miks ei tohiks üleüldse autos asju lahtiselt vedelema jätta?

Eksperdid väidavad, et väga oluline on mitte jätta autoistmetele ja mujale asju sõidu ajaks lahtiselt vedelema. Seda eelkõige just seetõttu, et need asjad kipuvad järsu pidurdamise või kokkupõrke ajal liikuma ning võivad lennata hirmsa jõuga läbi esiakna või hullemal juhul vastu juhti ja reisijaid.

See kehtib ka väikeste asjade kohta, mis peaksid olema pandud autouste küljesahtlitesse, istme taga olevatesse taskutesse või kindalaekasse.

Allikas: Fabiosa.com