1. Kui sind ei ole kutsutud või kui sa ei helista ette ega anna oma tulekust teada, ei ole sa külla oodatud

Kõige ebameeldivam on hommikumantlis ja pesemata juustega istuda hommikusöögilaua taga ning kuulda uksekella. Või võtta vastu ootamatuid külalisi siis, kui parasjagu oled kuhugi kiirustamas või tahaksid lihtsalt üksinda vaba päeva nautida. Palun ära mine kellelegi kunagi külla veendumata, et oled tõesti oodatud!

2. Vihmavarju ei kuivatata lahtisena

Ei külas ega töökohas. Raputa vihmavari väliskoridoris kuivaks, pane kokku ja riputa kuivama.

3. Käekoti koht ei ole süles

Väikese ridiküli võid asetada lauale, käekoti riputada sangaga üle tooliselja. Suured ja rasked kotid ning portfellid käivad põrandale.

4. Kilekotid ei sobi mujale kui toidupoodi

Ainult toidupoest tulles on sobilik panna asjad kilekotti. Kõikideks muudeks puhkudeks hangi endale kasvõi riidest kott.

5. Mees ei kanna kunagi naise käekotti

Kui soovid aidata, võta parem tema mantel.

6. Pidžaama ja hommikumantel on sobilikud riietusesemed ainult varahommikul ja hilisõhtul

Austa oma koduseid ja lähedasi ning iseennastki sellega, et vahetad enne hommikusööki riided ära. Isegi siis, kui sul ei ole plaanis majast väljuda, jäta magamisriided magamistuppa ning pane päevaks dressid selga.

7. Õpeta lapsed koputama

Kohe, kui laps kolib oma tuppa, õpeta talle, et enne kellegi teise magamistuppa sisenemist tuleks koputada. Näita talle seda ette: enne tema tuppa sisse astumist koputa alati ja küsi, kas tohib tulla. Siis teeb tema sama ning ei trügi sisse, kui sa parasjagu riietud või vanainimeste asja ajate.

8. Mütsid siseruumides

Naine võib siseruumis kanda kübarat ja pidulikke sõrmkindaid, aga mitte mütsi ja käpikuid.

9. Ehete kandmise reeglid

Korraga tohib kanda maksimaalselt 13 aksessuaari. Pidulike sõrmkinnaste peale ei tohi panna sõrmust, aga käevõru on lubatud. Mida pimedam väljas on, seda kallimad juveelid on sobilikud.

10. Kes maksab arve?

Kui sa kutsud kellegi välja, maksad sina. Ka siis, kui sa oled naine ja kutsud lõunale vastassoost koostööpartneri. Mees võib pakkuda naise osa kinni maksta, naine võib keelduda või aktsepteerida.

11. Lifti sisenemine

Esimesena siseneb lifti mees. Aga väljub esimesena see, kes on uksele kõige lähemal.

12. Autos

Turvalisem koht autos on juhi taga, seal peaks istuma naine. Mees istub tema kõrvale. Autost väljumiseks teeb mees naisele ukse lahti ja võtab tal käest. Seda ka siis, kui mees on roolis.

13. Söögilauas pirtsutamine on ebaviisakas

Kui sind on külla kutsutud, ei ole viisakas teatada, et oled dieedil ja söögist keelduda. Tegelikult on keeldumine igal juhul ebaviisakas. Kiida alati perenaise tööd ja vaeva, ka siis, kui sa ei saa pakutud toitu süüa või sulle ei maitse. Sa ei pea sööma, aga sa ei tohi sellest suurt numbrit teha. Sama ka alkoholiga - ära kuuluta valjuhäälselt, et sa ei joo. Võta jook vastu ja pane see vaikselt lauale tagasi.

14. Keelatud vestlusteemad: poliitika, religioon, tervis, raha

Väga ebaviisakas on uurida, kui palju kellegi kleit maksis või kui palju keegi teenib. Sama kehtib usuliste veendumuste või poliitiliste vaadete kohta. Need teemad tekitavad alati paksu pahandust ja ajavad inimesed omavahel tülli, parem on hoiduda.

15. Ära klatši!

Ei kolleege, sõpru, tuttavaid ega mingil juhul pereliikmeid! Kui su mees on loru, miks sa siis temast ei lahuta? Kui Eesti on nii kehv riik elamiseks, miks sa siis mujale ei lähe?

16.Teatris

Kui teised juba istuvad ja sina pead nende vahelt läbi saama, et oma kohale pääseda, ära keera neile selga. Tuleb jääda näoga nende poole ja alati läheb mees esimesena.

17. Saladused

Üheksa asja, mida pead alati saladuses hoidma: vanus, rahaline seis, palve, armusuhe, kingitus, häbi, au, tarvitatavad ravimid ning remonti/parandust vajavad asjad kodus.

Allikas. Geniusbeauty