Mõned päevad tagasi avaldas Liisi Koikson koos ERSOga kodumaa auks kauni loo "Sind vaid kiidan".

"Soovisin kirjutada loo, mis sõnastaks noorema põlve kiindumust meie väikesesse eestimaasse. Või, kui seda kiindumust veel tekkida pole jõudnud - õpetaks märkama kõike ilusat, mis meile siin antud on. Nüüd saangi selle minule väga olulise koosluse eesti inimestele kinkida, et ka nemad seda laulu kuulates mõne kõrge puu all korraks peatuksid, imetleksid seda tohutut sinist taevalappi, mis neid kõrgelt katab, jääksid korraks tasa, et linnud julgeksid kõvemini häält teha ja teeksid oma sammudega igale ruutmeetrile heaperemehelikult pai, sest see kõik ongi ju meie õu, mis tahab, et teda koduks kutsuksime," avas Liisi loo impulssi ja tausta.

Naise enda lemmikkohaks kodumaal jääb kindlasti Kilingi-Nõmme. „Just nende lapsepõlvemälestuste pärast, mis sealsetes hoovides ja majade vahel käidud radades kunagi tekkisid,” sõnab ta ja lisab, et eelmisel suvel avastas ta aga näiteks Ida-Virumaad, mis pakkus samuti palju ilusaid üllatusi.

„Reisida on ju tore, aga tagasi Eestisse toob lõpuks alati see kuuluvustunne ja teadmine, et ma olen üks rakuke sellest kogukonnast. Siin olles kipub see tavaliselt ununema, aga eemal tuleb see jälle meelde.”

Jaga
Kommentaarid