Selleks kõigeks on päris palju erinevaid põhjuseid. Mõni vanem soovib seeläbi anda oma lastele rohkem vabadust ise otsustada, teiste jaoks on see viis kasvatada oma lapsi neile seksistlikke ootusi seadmata. Mõnel juhul lubavad lapsevanemad oma lastel hoopis ise otsustada, mis soost too olla soovib. Üks neist inimestest on näiteks näitleja Megan Fox, keda on kritiseeritud, sest ta lubab oma pojal kanda kleite ja teisi “tüdrukute” riideid.

Fox šokeeris teisitimõtlejaid juba 2017. aastal, kui ta laadis veebikeskkonda foto oma pojast Noahst, kellel olid tol ajal pikad, lokkis juuksed ja ta kandis filmi “Lumekuninganna ja igavene talv”-teemalist sinist kleiti, mis jättis temast mulje nagu selle Disney filmi tegelasest Elsast.

Seejärel, vähem kui aastakene hiljem laadis Fox üles ka foto Noah’st, kes veetis rannas aega koos oma õe Bodhiga, seljas roosa surfitrikoo ning veidikene aega hiljem ka foto endast koos lastega, kus Noah kandis roosat tuutu seelikut.

Hiljuti otsustas Fox ka CBS saates “The Talk” oma otuste tagamaid pisut selgitada. “Ta disainib, ta joonistab rõivaid. Ta on väga andekas, aga ta on jätkuvalt 6aastane. Talle meeldib väga mood,” rääkis Megan. “Vahel paneb ta end ise riidesse ja talle meeldib aeg-ajalt ka kleite kanda. Ta käib väga liberaalses, sellises “hipi” koolis, aga isegi seal, Californias, ütlevad teised väikesed poisid talle jätkuvalt, et poisid ei kanna kleite või poisid ei kanna roosat.”

Megani sõnul on see miski, mis nende perel praegu ka rohkem jutuks on tulnud. “Ma proovin talle õpetada, et ta oleks enesekindel olenemata sellest, mida keegi ütleb, aga kui ta tuleb koju ja ma küsin talt, kuidas läks ja kas mõnel ta sõbral oli midagi öelda, tunnistab ta, et kõik poisid naersid ta üle, aga samas ütleb ta ka, et ta ei hooli ja talle meeldivad kleidid nii väga.”

Allikas: vt.co