"Oletame, et sa lähed kohtingule inimesega, kellest oled tõsiselt sisse võetud. Pärast kohtingut ta sulle enam ei helista. Nii mõnelgi paneb see sisemise ebakindluse üle ääre ajama: ma polnud piisavalt hästi riides… võibolla ma rääkisin liiga palju… ma poleks pidanud seda anekdooti rääkima… ja nii aina edasi. Siis, ilma tegelikult välja selgitamata, miks ta pole helistanud, leiutame me peotäie meegleid armastuse, kohtingute, kohtingul käitumise ning meeste ja naiste kohta üldiselt. Kuigi tegelikult võib asi olla hoopis milleski muus. Võibolla kaotas ta oma telefoni ära ja nii läks kaotsi ka sinu number. Võibolla oli tal tõeliselt pingeline töönädal või tuli tegeleda perekondliku kriisiolukorraga.

Ometi, selle asemel, et pöörata pilk nende loogiliste selgituste poole, hakkame me sündmuste ümber „tähendust” looma. Meie peas asuv tähenduste loomise masin loob pidevalt tähendusi kõigi sündmuste kohta, mis meie elus toimuvad — eriti siis, kui need hõlmavad inimesi, kelle kiindumust või tähelepanu me taotleme. Kas oled kunagi omistanud oma peas tähenduse kellegi hoiakule või tundmustele sinu suhtes, lähtudes millestki, mida ta teeb või ei tee? See on tähenduste loomise masin täiskäigul.

Võibolla oled juba jõudnud arutleda, kuidas mõned sinu elus kehtivad meeglid on sinusse istutatud. Kas sulle meenub mõni autoriteet, kellel oli sinu üle suur mõju? On sul mälestusi mõne niisuguse asja tegemisest, mis sulle tegelikult ei meeldinud — üksnes selleks, et karjast mitte maha jääda. Kas sa käitusid vastavalt reeglitele, mis soodustasid sinu sobitumist gruppi? Ma ei kavatse seda arvustama hakata. Pidagem meeles, et see on osa õpiprotsessist. Just nii eelmistelt põlvkondadelt pärinevat informatsiooni meile edasi antaksegi — kaasa arvatud häid ja kasulikke asju nagu lõkke tegemine, ratta kasutamine, hea nalja rääkimine, liha grillimine, kunstliku hingamise tegemine ja jõulupuu ehtimine. Kõik pole sugugi halb; lihtsalt paljud meist vajavad abi taipamaks, et kõik pole ka hea. Mõned reeglid ei ole enam otstarbekad või pole seda kunagi olnudki. On aeg tarbetud tõekspidamised oma maailmapildist kustutada."

Erakordse elu kood