Tele2 müügidirektor Aare Uusjärv annab mõned lihtsad nõuanded, kuidas Black Friday üle elada ning saada endale just need kõige paremad pakkumised.

  1. Pea meeles, et kõik pakkumised pole sooduspakkumised. Vahel võib sooduspakkumise hind olla kõigest illusioon ning müügitrikk, mis on kauplemises halb tava. Kui sul tekib kahtlus, et juuresolev hind ei ole varasemast soodsam, võrdle kindlasti sama toote hinda teiste poodide pakkumistega.
  2. Loe uudiskirju. „Kui ülejäänud aastal sa ühtegi uudiskirja ei ava, siis Musta Reede nädalal võiksid seda kindlasti teha,“ rääkis Uusjärv ning selgitas, et parimatest pakkumistest teavitamine meili teel on väga tavapärane. See on hea võimalus saada aimu, mida turul pakutakse ning millise hinnaga.
  3. Tee endale ostunimekiri ja võrdle hindu. Uusjärv soovitab alustada eeltööst. „Vaata üle, millised pakkumised on tulemas või pane endale kirja, mida vajad, et oskaksid Musta Reede soodustuste avalikustamise järel kiirelt reageerida ning parim võimalik endale välja valida,“ soovitas müügidirektor. Samuti on siinjuures oluline oma ostunimekiri prioritiseerida ja ratsionaalselt kaaluda, kas kõiki neid asju on vaja. Kui nimekiri on olemas, siis on hinnavõrdlus oluliselt lihtsam. Kindlasti tee viimane kontroll vahetult enne ostu, kuna vahel võivad hinnad kaupluses ja selle e-poes erineda ka Musta Reede pakkumiste puhul.
  4. Ostle koos sõbraga või küsi temalt nõu. Sõbrad on tihti väga heaks filtriks, kes aitavad ostunimekirjas orienteeruda, lisasilmapaar parimate pakkumiste leidmisel ning aeg-ajalt ka kaine mõistus, tuletamaks meelde, et võibolla pole kõiki neid asju vajagi.
  5. Alusta juba kolmapäeval. „Must Reede ei ole enam pelgalt üks päev aastas. Üha enam saab sellest Must Nädal või isegi Must Kuu, seega hea hinnaga tooted on poelettidel või veebist saadaval sama või veelgi parema hinnaga juba enne reedet,“ soovitas Uusjärv. Väga paljud Musta Reede pakkumised on saadaval ka veebi teel, mis aitab säästa nii aega kui energiat just selle õige toote leidmiseks. Siiski tasub meeles pidada, et paljud kauplused pakuvad soodsamat hinda ja laiemat kaubavalikut just oma poes.
  6. Pea kinni oma eelarvest. „Ära kuluta rohkem, kui oled planeerinud. Isegi, kui see vidin, mida sa tõenäoliselt vaid kaks korda aastas kasutaksid, on nii soodne, siis hoia end tagasi ja prioritiseeri, kas see on teiste nimekirjas olevate asjade kõrval olulisem,“ ütles Tele2 müügidirektor Aare Uusjärv. Teine hea nipp on kasutada sularaha. Jäta pangakaart koju ning võta poodi kaasa vaid see summa, mille oled planeerinud kulutada.
  7. Tee endale selgeks tagastamise poliitika. Kui toode, mille ostsid Mustal Reedel ei ole päris see, mida ootasid või soovid hetkeemotsiooni ajel soetatud kauba tagastada, siis oluline on, et oleksid kursis kaupluse tagastamispoliitikaga. „Kui sa pole kindel, kuidas see täpselt käib, siis küsi alati müüjalt enne ostu sooritamist, millised on kauba tagastamistingimused,“ soovitas Uusjärv.