Aasta 2018 on moevallas juba huvitavalt alanud. Ajalehekioskitest on kadunud ikoonilised ajakirjad nagu Nylon ja Teen Vogue. Moemaja Céline peadisainerikohalt lahkus Phoebe Philo ja mõned maailma kõige kuulsamad naised tõmbasid Kuldgloobuste jagamisel ühiselt selga ainult musta värvi riided, et võidelda sellega seksuaalse ahistamise vastu. Elu muutub ja sellega koos ka viis, kuidas suhtume trendidesse.

Sel aastal kanna seda, mida tahad ja ütle, mida tahad ning ole seejuures enesekindel. Siin on 14 trendi, mida hakkad sel aastal aina rohkem nägema ja nende järgimine ei maksa sulle sentigi:

1. Jää Instagramis iseendaks

Kanna, mida sa tahad ja tee, mida sa tahad. Vahel tundub, et Instagram ongi loodud spetsiaalselt selleks, et sa end halvasti tunneksid, sest inimesed kipuvad sinna riputama üles ainult neid pilte, kus nad näevad kõige suurepärasemad välja (filtri abiga muidugi). Nüüd aga oleme hakanud nägema ka selles vallas muutust. Kui enne domineeris Instagramis perfektsus, siis nüüd näeme tänu Instagram Stories funktsioonile ka neid kaadreid inimeste elust, mis on rohkem päris. Kui jälgijad näevad su postituse taga päris inimest, samastuvad nad sinuga paremini. Kui foto on liiga ideaalne, ei huvita see enam nii väga inimesi. Seega, unusta foto ideaalsest avokaado võileivast ja postita parem neid selfie’sid, kus sa natukene totter välja näed.

2. Sotsiaalmeedia kontode kustutamine

Võtame inspiratsiooni Meghan Markle’ist? Kuigi tema kustutas oma kontod pisut teistsugusel põhjusel ja meil kõigil paraku pole printse ega printsesse kuskil silmapiiril paistmas, siis arvestades, et kõik, mis on retro on kuum, siis mis oleks veel retrom kui n-ö kaduda internetist?

3. Instagramis shoppamine

Olgu, see pole küll otseselt tasuta, aga tegemist on palju odavama alternatiiviga. Instagrami disainerid nagu Aurore Van HIlhem Paris, Maison Cleo ja Ciao Lucia on muutnud nüüd ka Instagramis poodlemise võimalikuks.

4. Ole uhke oma vanuse üle

69-aastasest Kanada modellist Maye Muskist sai kosmeetikabrändi CoverGirl saadik, 21 üle 50aastast modelli kõndisid New Yorgi moenädala lavadel ning 45aastane Ameerika näitleja ja modell Tracee Ellis Ross pidas maha kõne selle kohta, kui lahe on olla 45aastaselt ilma laste ja abikaasata. Selle asemel, et muretsed oma vanuse pärast, ole rõõmus ja ammuta stiiliinspiratsiooni ideaalsetelt naistelt nagu 63aastane Lyn Slater või 88aastane Moon Lin.

5. Maksimalism

Normaalsus on surnud. Kui räägime su garderoobist või kodust, siis rohkem on kindlasti parem.

6. Aktiivne eluviis

Rihanna suutis Fenty x Puma moeetendusega New Yorgi moenädalal nii mõnegi naise panna huvituma BMX’i rattast ja miks mitte õppida lõpuks ometi surfama või rulatama või kasvõi tavalise rattaga sõitma, kui sa seda veel ei oska?

7. Ütle, mida mõtled!

Kui soovid olla sama vinge naine nagu Natalie Portman Kuldgloobuste jagamisel (kui ta suskas parima lavastaja auhinnale nomineeritute nimede kohta sarkastiliselt, et väljavalituteks osutusid vaid mehed), siis unusta kõik need inimesed, kes käsivad sul vaikida ja ütle oma arvamus muretsemata välja.

8. Ütle oma kallimale, mida sa päriselt arvad

Kanye West saatis hiljuti oma naisele Kim Kardashianile e-kirja ja ütles talle, et ta vahetaks oma suured päikeseprillid väikeste vastu välja. Võta ennast ka kokku ja ütle oma mehele lõpuks ometi välja, et sa ei salli, kui ta kogu aeg matsutab või kannab seda väljaveninud pusa.

9. Vali vaid ühte värvitooni riided

Üleni punane outfit ei kao veel nii pea. Sama kehtib üleni musta või sinise kohta.

10. Las ka teised teavad, mida või keda sa fännad

Näita julgelt välja, kui sa millestki väga hoolid. Kui fännad näiteks mõnda bändi, tõmbagi selga selle bändi t-särk ja kui oled jätkuvalt totaalne Disney multikate fänn, siis ostagi endale mõne tegelase fotoga ridikül või kohvikruus.

Disney x DN Lumivalgukese käekott, 67.57€

11. Pole halba ilma, vaid valesti valitud riided

Mäletad neid päevi, kui su ema sulle ütles, et südatalvel miniseelikuga õue minnes on sul külm, aga sina ignoreerisid teda ja hiljem kannatasid vastiku põiepõletiku käes? Suured vatijoped ja muud soojad riided on nüüd taas moes ehk tõmba lukk lõuani ja rõõmusta oma ema, sest sa said lõpuks ometi aru, kui hea on õues jalutada, kui sul on päriselt ka soe olla.

12. Mine õue!

Lõpeta toas nelja seina vahel istumine ja õpi nautima värske õhu käes matkamist või pikniku pidamist.

13. Armu neisse asjadesse, mida sa alati vihkasid

Kargopüksid, kalamehemütsid, kõhukotid… Kui kandsid mingeid asju ajal, mil sul veel breketid olid, on tõenäosus, et need on uuesti moes. Mine nüüd oma lapsekodu kappidesse sorima.

14. Loobu meigist

Me ei räägi lihtsalt loomulikust meigist, vaid unusta nüüd meikimine täielikult nagu muusik Alicia Keys aastaid tagasi tegi. Ole enesekindel ja hinda oma naturaalset ilu.

Allikas: Coveteur