Ja tõenäoliselt arvasid ka sina nooremana, et selleks ajaks on su elu juba üsnagi paigas: sul on suurepärane karjäär, maksad igakuiselt juba oma esimesi laenumakseid ja sul on kõik olemas, mis ühel edukal naisel olemas olla võiks. Võimalik, et see ongi nii, aga võimalik, et sul on veel pikk tee minna.

Kuid on mõned õppetunnid, mis sa sel eluperioodil kindlasti selgeks õpid:

ESIMENE ÕPPETUND: oodata pole mõtet

Sul pole mõtet oodata, et saaksid selle, mida ihaldad, vaid sa pead selle nimel vaeva nägema ja oma soove välja näitama. Lõpeta lõpuks selle raamatu kirjutamine ja saada see kirjastustesse. Mine ja laula sellel suurel laval, kui just laulmine on sinu talent. Näe oma soovide nimel vaeva, sest keegi ei saa sind aidata, kui sa ise seda ei taha.

Pea meeles, et elu on karm, aga sina oled ka!

TEINE ÕPPETUND: usalda oma kõhutunnet

Kui miski ei tundu õige, siis ära tee seda. Aastatega õpid sa oma kõhutunnet usaldama. Sul on piisavalt kogemusi, et saad iseennast usaldada ja teha neid asju, mis sulle õiged tunduvad.

KOLMAS ÕPPETUND: investeeri iseendasse

Parim asi, millesse investeerida võiksid, oled sina ise. See tähendab näiteks selle raamatu lugemist, mida ammu lugeda oled tahtnud, trenni tegemist, tervislikku toitumist ja tegusid, mis mõjuvad hästi just sulle. Tulevikus sa veel tänad end selle eest.

NELJAS ÕPPETUND: ole inimene, kes näeb vaeva

Lihtne on lasta aastatega sõprussuhetel hääbuda. Sa oled nii hõivatud, et kõigi eludega ongi raske kursis olla. Näha, et su sõbrad käivad väljas ilma sinuta, on nõme, aga nii juhtub, kui sa oled pidevalt hõivatud. Aga selle asemel, et negatiivsusesse kinni jääda, ole inimene, kes näeb vaeva, et oma sõprussuhteid hoida.

VIIES ÕPPETUND: võrdlemine ei vii sind kuhugi

Lihtne on end pidevalt teistega võrrelda ja seda eriti täna, kui meil on olemas Instagram, Facebook, Twitter… Aga mida vanemaks sa saad, seda rohkem mõistad, et võrdlemine ei vii sind kuhugi. Sa oled unikaalne, mistõttu ära püüa olla nagu kõik teised ja ela lihtsalt oma elu.

KUUES ÕPPETUND: lihtsalt lõbutse!

Elu läheb päris kiiresti ja mõistad seda oma 30. sünnipäeva lähenedes, sest tundub nagu sinu 16. sünnipäev oleks olnud alles eile. Kõige olulisem on aga see, et sa oskaksid lõbutseda, kui sul selleks võimalus on. Naudi kõike, ka rasket trenni või keskpärast toitu, sest positiivne mõtlemine on pool võitu!

SEITSMES ÕPPETUND: ole tänulik

Ära kaota silmist seda, mis sul juba olemas on ja ole selle eest tänulik. Praktiseeri tänulikkust nii sageli kui võimalik, mõtle kõigile hetkedele, mis on sind toonud tänasesse päeva ja kõigile inimestele, kes su ümber on ning kõigile asjadele, mis on muutnud su elu paremaks.

KAHEKSAS ÕPPETUND: keegi ei saa sulle öelda, kes sa olema peaksid

Hetkel, mil mõistad, et keegi ei saa sulle öelda, kes sa olema peaksid ja kuidas sa oma elu elada võiksid, avaneb sinu jaoks täiesti uus maailm. Reegleid pole olemas! Sa võid olla ooperilaulja, koertejalutaja või luua oma enda ettevõtte, mis müüb peokaunistusi. Peaasi, et sa teed seda, mida Sina tahad ja oled valmis end tööle pühendama.

Allikas: Career Girl Daily