1. Mõtle oma mõtted selgeks

Mida sa täpselt ja tegelikult rahast, armastusest, edust arvad? Mis on päris tõeliselt sinu enda arvamus, mitte kellegi teise mõte, mida oled võib-olla endale korrutama jäänud? Mida sa ise soovid? Millest unistad?

Kas sa tõesti siiralt usud, et sa oled hea inimene või on mingi väike killuke su sees, mis ütleb, et see ei ole võimalik?

Kas usud, et sa väärid seda, mida sa tahad? Või ei vääri? Miks?

2. Mediteeri, mediteeri ja veelkord mediteeri

Selleks, et oma peas toimuvat tornaadot rahustada ning elust rõõmu tunda, tuleb mediteerimine selgeks saada. Rahulik hingamine, täielik keskendumine ja oma mõtete välja lülitamine annab meile tagasi rahulolutunde ning õpetab eemale lükkama negatiivseid mõtteid ja emotsioone.

3. Jälgi oma mõtete kulgu

Järgmine kord, kui saad mingi halva uudise, istud ummikus või tunned, et sul on kõigest kopp ees, jälgi, kuhu su mõtted uitavad. Ilmselt mitte eriti meeldivasse kohta, eks?! Arvatavasti käib su peas mingi selline ketas: "No ma ju teadsin, et see nii läheb. Miks ma üldse üritasin? Olen ikka täielik idioot, loll, jobu..." Siinkohal tuleb öelda STOPP eneseähvitusele!
Ja suunata oma energia hoopis meeldivamas suunas. "Nii, okei, see ei töötanud. Kahju, aga ma proovin siis uuesti. Ma tean, et ma saan hakkama/see saab toimima/kõik saab korda." Ja kõik. Algul pead vägisi pingutama, et negatiivseid mõtteid eemale tõrjuda, aga kui selle kallal natuke vaeva näed, liiguvad nad juba peagi ise õigele teele.

4. Mõista, et sa ei ole üksi

Mõnikord võid tunda end väga üksikuna ja nii lihtsalt on. Sa veedad suure osa päevast üksinda oma tööd tehes. Või autoga sõites. Õhtul koju jõudes oled nii väsinud, et parema meelega poeks teki alla ja jääkski sinna - üksinda. Ja kogu aeg käib peas monoloog, mis ei ole ilmselt väga kasulik ega tervislik: "Sa pole piisav, sa ei saa hakkama, sa ei ole tubli, sa ei tule toime, sa oled luuser..."

ÄRA TEE SEDA!

Mine seltskonda ja ära jäta ennast üksinda! Sõbrad ja pere on selleks, et sind aidata, sind toetada ja sulle kinnitada, et sa ei ole üksi - anna neile selleks vaid võimalus. Pealegi - mida rohkem sa suhtled, seda rohkem sa näed ja kuuled, et need halvad mõtted ei ole ainult sinu peas - ka teised maadlevad täpselt samasuguste probleemidega. See teadmine aga võtab halbadelt mõtetelt jõudu vähemaks. Ja annab sulle uue, palju värskema ja positiivsema perspektiivi.

Allikas: Your Tango