Selgub, et kõige enam puutuvad sealsed naised kokku just solvavate ja seksistlike kommentaaride, millega võib kaasneda ka soovitamatu katsumine või n-ö krabamine.

Kohalik naine tunnistas, et teinekord tunneb ta lausa tunneb, kuidas keegi passib ta taguotsa: “See on äärmiselt ebamugav, kuna ei tea, kas peaks end kuidagi katma või lihtsalt edasi liikuma. Kummaline, et veel tänapäevalgi arvavad mehed, et kui naine kannab lühikest seelikut või kitsaid pükse, on neil õigus teda katsuda või kommenteerida.”

Miks aga selline uudne lähenemine? “Suurem osa seksuaalvägivalla ja ahistamise programmidest on suunatud naistele ja tüdrukutele. Kuid naistes pole ju tegelikult probleem. Seetõttu võtsime teistsuguse suuna,” rääkis organisatsiooni UN Women Mexico, kellega koostöös algatati ka programm, esindaja New York Timesile.

Kurb tõsisasi on see, et üheksa naist kümnest ei tunne end ühistranspordis turvaliselt. Õnneks on asunud valitsus tegutsema: kui naine teatab ahistamisjuhtumist, karistatakse selle sooritajat kas trahvi või ühe ööga vanglaseinte vahel.