Sussexi hertsogi ja hertsoginna otsus kuninglikust elust loobuda järgnes nende kuue nädala pikkusele puhkusele, mille nad veetsid seitsmekuuse poja Archie'ga Kanadas. Saatejuht Susanna Reidi arvates võis paar just siis olulise otsuse vastu võtta. "Ehk mõistsid nad äraoleku jooksul, kui väga nad nautisid seda, et neid ei ümbritsenud kõik need fotograafid. Ehk tulid nad tagasi ja mõtlesid, et just see on miski, mida nad eelistaksid," küsis ta, mille peale Arthur vastas: "Ma arvan, et äkki see tõesti oligi nii."

Fotograaf kardab, et Harry ja Meghani otsus on löönud kuningliku perekonna vahele kiilu ning prints teeb seda, mis ta abikaasa talle ütleb.

Hinchingbrooke'i vikontess Julie Montagu temaga aga ei nõustnud ega usu, et kogu otsuse tegi Meghan üksinda. "Ma arvan, et seda mõjutas massiivselt hoopis see, et Harry kaotas 12aastaselt oma ema ja pidi miljonite silmapaaride ees tema vankri taga kõndima," selgitas ta. "Kui sa saad lapsed, muutuvad nad kogu su eluks. Ta ei taha mitte ainult Archie't kaista, vaid ka oma naist."

"Ma olen kurb, et ta lahkub, sest Harry'ga koos töötamine on olnud tõeline rõõm," lisas Arthur. "Iga tuur, millel temaga koos olen käinud, on olnud lõbus. Ta muudab selle lõbusaks, tal on suurepärane iseloom. Minu arust on kurb, et me teda enam nii palju ei näe."