1. Mitte keegi ei tea, miks osad inimesed on vasakukäelised.

Aegade jooksul on läbi viidud mitmeid uuringuid, et selgitada seda nähtust, aga teadusel ei ole ikka veel konkreetseid tõendeid, miks osad inimesed on vasakukäelised. Geneetilisel päritavusel võib siin oma roll olla, eriti just emapoolsest küljest. Üks teine teooria väidab, et kui ema organismis on testosteroonitase kõrge, on tõenäolisus suurem, et laps sünnib vasakukäelisena.

2. Mitte keegi ei tea vasakukäeliste täpset arvu.

Mitmed rahvaloendused on hinnanud, et umbes 5 — 26% elanikkonnast on vasakukäelised. Need tulemused ei ole aga väga täpsed, sest nad varieeruvad ühest maakonnast teise ja kultuurset mõjutust ei saa unustada, sest paljudes arhailistes kultuurides usutakse siiamaani, et vasakukäelised kasutavad ’kuradi kätt’.

3. Vasakukäelised on head sportlased.

Näiteks Ameerika Ühendriikides on 25 protsenti pesapalli liiga mängijatest vasakukäelised ja 40 protsenti maailma parimatest tennisemängijatest samamoodi. Vasakukäeliste sportlaste seas on kuulsaks saanud Diego Maradona, Lionel Messy jne.

Keegi pole suutnud neid “ravida”.

Kuni mõne ajani usuti, et vasakukäelised kannatavad mõne haiguse või tõsise probleemi käes. Sellepärast sunniti lapsi parema käega kirjutama ja karistati neid, kui nad jätkasid vasaku käega kirjutamist. Mitte keegi ei suutnud aga seda harjumust välja “ravida”.

4. Vasakukäelised suudavad paremini kui teised probleeme lahendada.

Teadlased kinnitavad, et vasakukäelised on väga loomingulised ja see on ka põhjus, miks niipaljud vasakukäelised leiavad kuulsust ja tunnustust kunsti-, teaduse ja intellektuaalse tehnoloogia vallas. Siin on nimekiri kuulsatest vasakukäelistest: Marie Curie (teadus), Ludwig Van Beethoven (muusika), Pablo Picasso (kunst), Bob Dylan (muusika), Paul McCartney (muusika), Bill Gates (informaatika), Julia Roberts (film), Angelina Jolie (film), Nicola Kidman (film) ja Jean Paul Gaultier (mood).

5. Juba enne sündi võib tuvastada, kas beebi on parema- või vasakukäeline.

Kasutades ultraheli võivad arstid kindlaks teha, kas laps on vasaku- või paremakäeline. Ja seda tänu sellele, et 90 protsenti loodetest imeb oma paremat pöialt, ülejäänud aga vasakut pöialt.

6. Enamik vasakukäelistest on sündinud kevade lõpus ja suve alguses.

Mõned uuringud on näidanud, et enamik vasakukäelisi on sündinud märtsi ja juuli vahel. Seega on huvitav tähelepanek see, et enamik vasakukäelisi on eostatud juuni ja oktoobrikuu vahel.

Allikas: Kodused Lood