"Annab asjalikult vajaliku info — aadressi ja et on üksi kodus, et maja on kahekordne jne. Seejärel paneb endale õueriided selga, sulgeb tubade ja maja ukse ning läheb õue, talu tee otsa suurema maantee äärde päästjaid ootama, et nad õigest kohast mööda ei sõidaks. Ise püüab samal ajal olla rahulik ja vapper, kuigi silmanurkades veerevad pisarad.

Päästjad jõuavad kohale, teevad kindlaks, et tuleohtu pole, tuulutavad ruumid ja juhendavad last ning helistavad vanematele, et keegi koju tuleks, isa sai tulla. Isa ootamise ajal rääkis päästja veel, et tikkudega ei tohi mängida, aga antud olukorras tegutses tüdruk väga hästi ja õigesti, ainult teadmatusest või unustamise tagajärjel jäi siiber kogemata kinni. Laps teatas lõpuks sirgeseljaliselt, et ta teab väga hästi, et tikkudega ei mängita ja ta ju ei mänginud vaid tahtis tule pliidi alla teha, sest toas oli külm ja ta oli üksi kodus. Isale loeti sõnad peale, et hoolitseks ikka ise selle eest, et lapsel üksi kodus külm ei hakkaks.

Küsite, et miks ma seda jagan?

Jagan, et kiita seda väikest tüdrukut, kes oskas ohuolukorras väga õigesti käituda, kuigi ise alles kümnene.

Jagan, et kiita kõiki neid, kes lasteaedades, koolides, kodudes räägivad lastele, kuidas ohuolukorras käituma peab.

Jagan, et öelda lapsevanematele — kui laps jääbki olude sunnil üksi koju, siis ei tohi teda mitte keelata enda eest hoolt kanda vaid peaks just õpetama, kuidas seda õigesti teha. See ei ole vähemalt maal mingi haruldane nähtus, et lapsed ise ahju kütavad vms ja minu meelest on see täitsa normaalne, aga nad peavad teadma, kuidas seda õigesti teha. Ma ei taha teha etteheiteid vanematele. Töökad lihtsad inimesed, kes püüavad elada nii hästi kui oskavad, hoida kodu korras ja laps hoolitsetud… lihtsalt kõigi asjade peale me kõik ise ju ei tule alati.

Kui vanemad oleks lapsele õpetanud, kuidas ahju kütmine käib, siis ei oleks seda tänast juhtumit olnud. Lapsed ei ole abitud nutiolevused, nad on taiplikumad kui me ehk arvatagi oskame! Piisava teavituse ja õpetuse korral saavad väga paljude asjadega ise ka hakkama, aga nad vajavad selleks teadmisi ja tuge.

Vot sedasi mõtlen!"