2017. aastal kutsus vähiravifond kõiki Eesti inimesi ja ettevõtteid üles panustama 7-aastase Annabeli võitlusse raske haigusega, tehes tema ravi toetuseks fondi sihtotstarbelise annetuse.

Vihaseim lasteea pahaloomuline haigus

Annabelil avastati 2016. aasta novembris üks vihaseim lasteea pahaloomuline haigus — närvisüsteemiga seotud kasvaja neuroblastoom. Pahalase avastamise hetkeks oli see endale võtnud poole tüdruku rindkerest, painutanud kõveraks selgroo ning surunud kokku ühe kopsu. Haiglasse tõtati kui pealtnäha täiesti tervel lapsel tekkis ühel tavalisel õhtupoolikul ootamatult õhupuudus.

Arstid diagnoosisid kolmanda staadiumi kõrge riskiga vähi ja väike vapper tüdruk veetis pikki kuid haiglas, eemal kodus, väikesest õest, sõpradest ning tavapärasest argipäevast. Kõigepealt sai ta Tallinna Lastehaiglas kuus kuuri keemiaravi, seejärel käis kasvaja eemaldamiseks rindkere operatsioonil. Pärast seda tehti talle Tartu Ülikooli Kliinikumis kõrgdoosi keemiaravi koos luuüdi siirdamisega ning siis läbis ta Tallinnas veel neljanädalase kiiritusravikuuri.

Annabeli viimaseks õlekõrreks oli efektiivne uus ravim dinutuximaab beta, mille ravi hind rekordiline — 172 000 eurot. Ehkki ravimiga on pahalase seljatamise tõenäosus lausa 70 protsenti, keeldus Haigekassa tol ajal seda kompenseerimast (nüüdseks on see lisatud Haigekassa poolt rahastatud ravimite nimekirja) ning siinkohal tulidki appi heasüdamlikud annetajad ja hiigelsumma koguti kokku kahe päevaga ja kahekordselt.

Soovime ka Naisteka toimetuse poolt kümneseks saanud Annabelile palju õnne!