Diana ja prints Charles lahutasid oma abielu 1992. aastal, kui mõlemad olid kuulujuttude kohaselt teineteist petnud, aga just Charles'i afäär endise tüdruksõbra Camilla Parker-Bowlesiga mängis siin kõige suuremat rolli.

Charles muutus Camillaga taas lähedaseks 1986. aastal ja kui Diana sellest aru sai, ei tahtnud ka tema halvem olla. Tavapäraselt tagasihoidlik printsess pani Camilla tema õe sünnipäevapeol paika ja lõhkus ka selle viimase harmoonia, mis tema abielus veel alles oli.

1995. aastaks andis Diana aga viimase löögi, istudes pikaks intervjuuks kaamerate ette maha BBC ajakirjaniku, Martin Bashiriga ja ütles kurikuulsaks saanud sõnad: "Meid oli selles abielus kolm, mistõttu oli see pisut ülerahvastatud." Lisaks avaldas ta ka selle, kuidas ta teatas tol ajal alles 13aastasele Williamile, et ta isal oli abieluväline afäär. "Ma ütlesin Williamile: "Kui sa leiad elus kellegi, keda sa armastad, hoia sellest kinni ja hoolitse selle eest." tunnistas Diana. ""Ja kui sa leiad kellegi, kes sind armastab, pead sa seda kaitsma.""

Diana tunnistas, et ta ei tahtnud oma abielu lahutada, aga mingit selgust oli vaja kolm aastat kestnud segasesse suhtesse tuua. "Ma ootan oma abikaasa otsust, millises suunas me nüüd liigume," lisas ta.

Ootamatu liigutusena saatis kuninganna aga kirjad nii Dianale kui ka Charles'ile, käskides neil koheselt abielu lahutada. Nii lõppeski printsessi ja printsi abielu 28. augustil 1996. aastal ja Diana suri autoõnnetuses kõigest aastakene hiljem.

Vaadates aga Williami pealtnäha täiuslikku suhet oma abikaasa Kate'iga, võime olla kindlad, et ta võttis oma ema nõuannet tõsiselt.