Vaata enda ümber ringi ja tee teadlikumaid valikuid

Kindlasti oled näinud vees hulpimas suitsukonisid ja kohvitopse. Isegi kui sa oled tubli kodanik ja viskad alati oma jäätmed ära, siis suur osa nendest võib siiski sattuda merre ja loodusesse, kui need asjad ei ole biolagunevad. Mõtle järgmine kord midagi ostes, mis sisaldab plastikut — kas sul on tõesti seda vaja või saaksid sa osta mõne muu alternatiivse toote?

Taaskasuta kilekotte ja plastnõusid nii kaua, kui võimalik

Kui sul on kodus veel siiski olemas kilekotte ja erinevaid muid plastikut sisaldavaid asju, siis ära torma neid minema viskama. Kasuta kõiki neid asju nii kaua, kuni on võimalik. Plastnuge- ja kahvleid saab edukalt pesta ja uuesti kasutada, ideaalne on neid niimoodi piknikule või grilliõhtule kaasa võtta. Kui sa lõpuks pead need siiski ära viskama, osta asemele alternatiivsed tooted, mis ei reostaks loodust. Saada taaskasutusse kõik esemed, mida sa saad. Näiteks plastpudelid vii taarasse, ära viska neid niisama ära.

Mis oleks need alternatiivsed tooted?

Muretse endale vähemalt mõned nendest järgnevatest asjadest. Ühekordne rahaline väljaminek on küll suur, kuid need kestavad korraliku kasutamise korral aastaid. Osta endale koju korralikud karbid, siis saad nende sees toitu tööle kaasa võtta ja väldid ühekordsete karpide minema viskamist. Joogipudeliks oleks ideaalne klaasist veepudel.

Üks väga levinud probleem on liigne väikeste kilekottide kasutamine poes, et puu- ja juurvilju osta. Muretse endale puuviljavõrk või taaskasuta juba kodus olemasolevaid väikeseid kilekotte selle jaoks. Poes käimise jaoks on nüüd olemas juba nii palju ilusaid erinevaid riidest kotte, leia endale meelepärane ja sa ei pea enam kunagi poest kilekotte ostma.

Allikas: Camille Styles