1. Leia aega abivajajate aitamiseks

Kui vaevud leidma aega oma kiirest graafikust, et teisi inimesi ja ümbritsevat keskkonda hoida, võid muuta nii mõndagi.

2. Tarbi vähem vett

Jah, sa pead tervislikku eluviisi järgides jooma palju vett, aga kas sa pead ikka iga päev 20 minutit duši all veetma või igal suvepäeval oma muru kastma?

3. Vaata oma kapid üle ja anneta ebavajalik ära

Jah, sa võid ju alati ka raha annetada, aga miks mitte annetada ka oma asju, mida sa tegelikult enam ei vaja?

4. Kui võimalik, jäta auto koju

Kasuta liikumiseks ühistransporti, oma jalgu või kasvõi jalgratast. Ja kui sa tõesti pead kaugemale minema, kuhu autota ei saa, uuri, kas saad sinna kellegagi koos sõita, et samasse piirkonda ei liiguks mitu pooltühja autot.

5. Kui pead midagi ostma, veendu, et see on loodussõbralikust materjalist

Prügi on maailmas tohutu probleem ja väga teretulnud on, et paljud ettevõtted on hakanud mõtlema, kuidas valmistada oma tooteid taaskasutatud materjalidest. Nii ei kasuta me enam üht asja korra ja ei viska seda siis minema ning lisaks on toodete kvaliteet parem.

6. Vähenda prügi nii kodus kui ka kontoris

Prügi, eriti plastik, on üks suuremaid probleeme, millega silmitsi seisame. Mida vähem sa plastikusse pakitud toite ostad, seda väiksem on su jalajälg ja su lähedased võivad sinu eeskuju järgida. Kas sa tõesti pead panema kõik köögiviljad poes kilekotti? Pigem mitte.

7. Taaskasuta, taaskasuta, taaskasuta

Kas sa kogud taarat või viskad selle üldprügisse? Siit tasuks juba alustada.

8. Vajadusel avalda ka meelt

Ajal, mil kliima soojenemine on järjest suurem probleem, oled ka sina tõenäoliselt märganud, et üle maailma leiab aset järjest rohkem meeleavaldusi. See on efektiivne viis, kuidas end kuuldavaks muuta ja kui ka sina suhtud teemasse kirglikult, siis ära karda protesteerida.

9. Reisi loodussõbralikult

Armastad reisida, aga oled mõistnud, et viis, kuidas sa reisid, ei pruugi keskkonnale just väga hästi mõjuda? Mõtle siis seiklustele, mis on looduse suhtes sõbralikumad. Ööbi näiteks mõnes majutusasutuses, kus kasutatakse päikesepaneele.

10. Tarbi vähem liha- ja piimatooteid

Teadlased on öelnud, et mida vähem liha- ja piimatooteid me tarbime, seda vähem kasvuhoonegaase atmosfääri satub. Aga neist loobumine aitab ka loomi päästa ja mõjub su enda tervisele hästi. Isegi, kui sa ei suuda täiesti taimetoitlaseks või veganiks hakata, pühenda vähemalt üks päev nädalas 100% taimsele toidule.

Allikas: Buzzfeed