Emotsioonide kontrollimine

Väikesed lapsed ei suuda oma emotsioone kontrollida ja korraldavad tantrumeid, karjuvad ning loobivad vahel asju. Täiskasvanud inimesed seda enam teha ei tohiks, sest see näitab, et sul ei ole oma kaaslase suhtes austust ning sa eeldad, et sul on täielik õigus teha, mida iganes sa soovid. Enne abiellumist tuleb kindlasti õppida oma emotsioone kontrollima, sest igas abielus tuleb ette raskeid hetki, mida on vaja rahulikult ja kompromisse tehes lahendada.

Elementaarne suhtlemisoskus

Iga inimene võiks vähemalt enne abielu endale selgeks teha, et mitte ükski inimene ei ole mõtetelugeja ja ei ole mõistlik eeldada, et abielu jooksul see muutub. Siin kehtivad väga lihtsad reeglid. Kui sa midagi soovid, palu. Tahad midagi öelda, ütle. Sul on mure, räägi. Ära jää ootama, et sinust niisama lihtsalt aru saadakse.

Konfliktide lahendamine

Kui te ei suuda juba lihtsalt suhtes olles oma probleeme lahendada, siis abielludes see olukord jätkub ja mõttetu on loota, et mured hakkavad iseenesest lahenema, pigem muutuvad need aina suuremaks ja kuhjuvad. Ära tasub õppida kompromisside tegemine ja oma kaaslase kuulamine. Kindlasti ei tule kasuks “minul on alati õigus” suhtumine.

Positiivse oleku säilitamine

Muidugi tuleb ette raskeid hetki, aga nii enda kui kallima tuju normaalsena hoidmiseks tasub alati säilitada positiivne olek. Kui sa oled kogu aeg halvas tujus, sõidab abielu ühel hetkel karile, sest keegi ei jaksa kogu aeg olla kellegi isiklik tujutõstja. Proovi leida rõõmu väikestes asjades.

Allikas: YourTango