Pakume seitse võimalust tõhusaks ajakasutuseks, millega saad muu hulgas vähendada stressi oma elus. Nii jääb sulle rohkem aega asjadeks, mis on tõesti olulised ja mille tegemist sa ka naudid.

Alusta väikesest sammust

Meil on sageli raske oma eesmärke täpselt määratleda. Kõige parem on proovida alustada väikseimast osast.

Kui soovid omandada võõrkeelt, alusta kümne uue sõna õppimisega päevas. Siis pane end kirja keelekursusele. Lõpuks eralda oma päevast 30 minutit, et tegeleda kursusel läbivõetud materjaliga.
Osa inimesi leiab tuge tegemist vajavate asjade nimekirja koostamisest. See annab võimaluse tegevusi tähtsuse järgi ritta seada ja oma ajakasutus läbi mõelda. Mõnikord ongi nimekirja tegemine see väike, kuid tähtis esimene samm.

Tee raske ülesanne kohe ära

Meil kõigil on mingid asjad, mida peaksime tegema, aga mille täitmist me aina edasi lükkame, olgu see aruanne tööl või segamini riidekapp kodus. Sunni end see ebameeldiv töö kohe ära tegema — kui kõige vastikum osa päevatööst on tehtud, võid leida endas indu teha ka muud vajalikku.

Selline lähenemine võib olla palju kergem, kui arvad. Nimelt kaob nõnda su õlult murekoorem, stress, millega tegemata töö sind alateadlikult painab.

Koosta tänase päeva nimekiri

Kui kohustuste koorem hakkab üle jõu käima, sest tegemist vajavatel asjadel ei tundu lõppu olevatki, koosta tänase päeva nimekiri. Sinna pane kirja kõige rohkem kolm asja, mida oled kindlasti suuteline päeva jooksul tegema. Kuna kõik need ülesanded on võimalik ühe päevaga täita, annab see sulle edutunde, mida üks lõputult pikk nimekiri teha ei saa.

Eraldi lehele kirjuta ülesanded, millega on rohkem aega. Võta sellest iga päev kolm asja tänasesse nimekirja. Proovi määratleda ülesanded võimalikult täpselt, ja kui saad, jaga suuremad tööd väiksemateks osadeks.

Loe edasi Kodutohtri aprillikuu numbrist või portaalist kodus.ee