Meeste tervise kuul ehk movembris kinodesse jõudev komöödia “Ühemeheshow” tõstatab humoorikas võtmes meeste tervise temaatika ning jutustab munandivähist. Pelgalt teemast rääkimisele lisaks tahavad aga filmitegijad produktsioonifirmast Meteoriit, peaosatäitjad Genka ehk Henry Kõrvits ja koomik Stewart Johnson ning kinokett Forum Cinemas ka otsesemalt abiks olla.

“Kohe esilinastuse õhtul, 1. novembril, korraldame Coca-Cola Plazas suure heategevusliku oksjoni, mille kogu tulu läheb vähiravifondile “Kingitud elu”,” selgitas filmi produtsent Aet Laigu. ”Oksjonit viivad läbi Stewart Johnson ning Genka ise ning müüma hakatakse erinevaid filmis kasutatud riideid ja esemeid. Oksjonile on kindlasti oodatud kõik munadega ja munadeta, kuid peaasjalikult ikka suure südamega inimesed, kes tahavad heale eesmärgile kaasa aidata.”

Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärtner lisas, et kes oksjonile ise kohale ei jõua, siis head eesmärki saab toetada ikka. “Kõik filmile pileti ostnud aitavad kaasa, sest omalt poolt toetab Forum Cinemas heategevusfondi „Kingitud Elu“ iga pileti pealt 1 euroga,” märkis Kärner. Lisaks on võimalik kinost endale või oma sõbrale soetada “The Chuck Band Show” ametliku T-särgi, mille maksumusest läheb 5 eurot samuti otse heategevusse.

“Ühemeheshow” räägib 40ndates eluaastates radio DJ-st Chuck Bergerist (Stewart Johnson), kellel on elu üsna kiiva kiskunud: ohus on nii tema töö, abielu ning lisaks diagnoositakse tal munandivähk. Mees ei lase siiski pead norgu ning üritab kõikidest raskustest huumori abil võitu saada.

Linateose stsenaarium põhineb suuresti tõsielul: 20ndat aastat Eestis elava Ameerika DJ ja koomiku Stewart Johnsoni läbielamistel. Mehel avastati päriselt siiretega munandivähk. Ravi oli kurnav ja selle kohta pidas Johnson avameelset blogi. Lõpuks sai mees haigusest võitu.

Filmi eesmärk on tõmmata tähelepanu sellele, et soodsam ja kergem on ravida vähki, mis avastatakse varakult. 100 000 mehest haigestub igal aastal munandivähki keskmiselt 6, eesnäärmevähki aga 70-130 meest. Selle ennetamiseks ja varaseks avastamiseks tasub meestel käia oma tervist regulaarselt kontrollimas, liikuda piisavalt ja toituda tervislikult.

Stewart Johnsoni kõrval teevad filmis kaasa veel Henry Kõrvits, Marta Laan, Janek Joost, Ingrid Isotamm, Külliki Saldre jt.

„Ühemeheshow“ esilinastus ja heategevuslik oksjon toimub reedel, 1. novembril Coca-Cola Plazas. Lisainfo SIIT.

Vaata ka filmi treilerit:

Annetustelefonid:

900 4005 annetad 5 eurot

900 4010 annetad 10 eurot

900 4050 annetad 25 eurot